

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Agar-agar to roślinna bezsmakowa substancja zagęszczająca wytwarzana z czerwonych alg, czyli krasnorostów, która doskonale spełnia rolę zamiennika żelatyny. To naturalny zagęszczacz do potraw wytrawnych a także deserów, czy galaretki, żelków.
Agar agar to najlepszy zamiennik żelatyny. W czym jest lepszy od tej popularnej substancji zagęszczającej? Zobacz.
Agar agar nadaje się do każdego dania, które wymaga zagęszczania. :) Znakomicie nadaje się jako substancja żelująca do wszelkich deserów takich jak galaretki, żelki, lody czy ciasta, dressingi, a także do innych potraw wytrawnych: pasztetów, sałatek, dżemów i właściwie do wszystkiego, co chcesz trochę zagęścić.
Przygotowanie galaretki z agar agarem a nie z żelatyną, jest bardzo proste! Wystarczy wiedzieć, ile agar agaru dodać do galaretki! Podpowiadamy Ci, jak to zrobić.
Składniki na 1 l galaretki: 1 l soku owocowego, 150 g cukru, 10 g agar-agaru
Przygotowanie: Najpierw musisz zagotować sok z cukrem. Do gotującego się soku stopniowo wsypuj agar-agar, dobrze zamieszaj i ostudź. No i już, smacznego! :)