Olej ze Słodkich Migdałów Etja 50 ml

Olej ze Słodkich Migdałów Etja 50 ml

15,90 zł
Brutto
B0FB-4133B

100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej ze słodkich migdałów wysokiej jakości. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Szybko się wchłania oraz zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę. Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Olej ze słodkich migdałów Prunus Amygdalus Dulucis

Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Jest całkowicie naturalny, zawiera kwasy tłuszczone nienasycone i witaminy. Pompka w buteleczce zapewnia łatwe i odpowiednie dozowanie dawki olejku. 

Migdałowiec pospolity Amygdalus Communis 

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

Naturalny olej ze słodkich migdałów Prunus Amygdalus Dulucis Oil

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny. Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100 naturalny. 

Sposób użycia

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.
  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.
  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałów - dodatkowe informacje 

  • Przechowywanie: Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu. Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.
  • Pochodzenie: Włochy
  • Pojemność 50 ml
  • Data ważności do 1.5 roku
  • Producent: ETJA s.c., Łęczycka 29,  82-300 Elbląg 

Często kupowane razem:

  • Olej ze Słodkich Migdałów Etja 50 ml
  • +
  • BIO Herbatka LIŚĆ MALINY 25 gramów Dary Natury
  • Cena całkowita: 20,90 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: