(4,60 zł /100 g)
![]()
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
Bezpieczne płatności BLIK, kartą
a także odroczone i ratalne
Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym
BIO Makaron z czerwonej soczewicy to ekologiczny makaron z certyfikatem BIO. Co to oznacza? Soczewica, którą wykorzystano do produkcji makaronu, uprawiana była w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych metod. Nie ma szans, żeby były w nim pestycydy, herbicydy i chemiczne środki ochrony roślin. Uprawa soczewicy spełnia najwyższe standardy jakości BIO i podlega ścisłej kontroli.
Soczewica jest lekko strawna, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z problemami układu pokarmowego. Ma dużo błonnika, który redukuje poziom złego cholesterolu. Dodatkowo soczewica ma dużo żelaza, kwasu foliowego i witaminy B12, które zapobiegają anemii. Ponadto, soczewica jest źródłem: witaminy C, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu, sodu i cynku.
PRODUKT EKOLOGICZNY
PRODUKT WEGAŃSKI