Porto-Muiños

Aktywne filtry

Porto-Muíños to hiszpańska, rodzinna marka z Galicji, specjalizująca się w ekologicznych i wegańskich produktach z alg morskich, od suszonych alg, past i soli po konserwy z owoców morza.

Porto-Muíños – Galicyjska marka tradycyjnej żywności z alg morskich

Porto-Muíños to rodzinna firma z północno-zachodniej Hiszpanii (Galicja), założona w 1998 roku przez Antonio Muiños i Rosa Mirás. Ich misją było wprowadzenie do codziennej diety dzikich, ręcznie zbieranych alg morskich, tzw. „warzyw morskich” i przekształcenie ich w produkty najwyższej jakości. Marka działa w duchu zrównoważonego rozwoju i innowacji, łącząc tradycyjne techniki z nowoczesnym podejściem.

Co oferuje Porto-Muíños?

  • Ręcznie zbierane algi z wybrzeża Galicji – ponad 700 gatunków dostępnych w formie suszonej, proszkowanej, solonej i świeżej
  • Produkty ekologiczne i certyfikowane (Vegan, EU Organic / CRAEGA, Gluten-Free)
  • Tapasy z alg, pasty, infuzje, makaron z alg, sól z dodatkiem alg, konserwy z owoców morza (np. jeżowce, wątróbka żabnicy)
  • Innowacyjność i badania jako priorytet
  • Porto‑Muíños prowadzi działania badawczo-rozwojowe (I+D+i), współpracując z naukowcami i uniwersytetami nad nowymi zastosowaniami alg
  • Firma działa zgodnie z polityką zamysłu gastronomicznego, promując algi jako element zdrowej i nowoczesnej diety

Dlaczego warto wybrać Porto-Muíños?

  • Produkty vegan, vegetarian i ekologiczne, z ręcznie zbieranych surowców
  • Firma pionierka w uprawie i zbiorze alg morskich w Hiszpanii
  • Ekspansja na ponad 15 rynków międzynarodowych (Europa, Azja, Ameryka)
  • Produkcja z dbałością o środowisko i regenerację ekosystemów morskich (zrównoważony zbiór i hodowla alg)