Błonnik naturalnie witalny zioła z błonnikiem 200 g
(8,49 zł /100 g)
- błonnik naturalnie witalny
- nasiona Babki Płesznik, łupiny Babki Jajowatej
- naturalne, ziołowe źródło błonnika!
- poprawia pracę jelit, niweluje zaparcia
- pyszny napar do picia
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Błonnik naturalnie witalny Natur-Vit - naturalne, ziołowe źródło błonnika!
To mieszanka dwóch bardzo popularnych składników: łupin Babki Jajowatej Plantago Ovata i nasion Babki Płesznik Plantago Psullium. Te dwa rodzaje roślin są bardzo bogate w naturalny błonnik, który usprawnia perystaltykę jelit, zapobiega i niweluje zaparcia i reguluje pracę układu pokarmowego.
Działanie błonnika - w czym pomaga?
- wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej, dzięki czemu ma działanie odchudzająca
- wzmacnia poczucie sytości po posiłku, dzięki czemu niweluje chęć podjadania
- błonnik wzmacnia układ odpornościowy
- niweluje zaparcia
- poprawia trawienie
- zwiększa perystaltykę jelit
- eliminuje złogi w jelitach
- ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze
Błonnik witalny - jak go stosować?
Wsyp 2 łyżeczki błonnika do szklanki, zalej wodą (nie gorącą), wymieszaj i poczekaj, aż wchłonie wodę i spęcznieje, a następnie ponownie wymieszaj i wypij całą zawartość. Błonnik naturalnie witalny po wymieszaniu z wodą utworzy specjalny śluz. Po wypiciu zaleca się wypić jeszcze jedną szklankę wody. Można stosować maksymalnie 3 razy na dobę na ok. 20-30 minut przed posiłkiem. Spożywając błonnik naturalnie witalny powinieneś/aś wypijać więcej wody: przynajmniej 2 litry na dobę. Ilość przyjmowanego produktu należy dostosować do indywidualnych potrzeb.
- Błonnik naturalnie witalny można dodawać do różnych posiłków.
- Świetnie nadaje się do zup, sosów, jogurtów, sałatek, deserów i innych potraw.
- Dodaje potrawom gęstości i objętości.
- Podany trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Błonnik naturalnie witalny - dodatkowe informacje
- Skład: Babka Płesznik Plantago Psyllium nasiona - 80%, Babka Jajowata Plantago Ovata łupiny - 20%.
- Przechowywanie: Błonnik naturalnie witalny należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
- Waga netto: 200 gramów.
- Kraj pochodzenia: Łupiny Babki Jajowatej pochodzą z Indii.
- Błonnik naturalnie witalny firmy Natur-Vit wyprodukowano w Polsce w zakładzie zielarskim zarządzanym zgodnie z systemem zarządzania jakością ISO 9001:2008 oraz HACCP.
- Błonnik naturalnie witalny nie jest produktem leczniczym, ani jego zamiennikiem.
- Nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i zrównoważony sposób żywienia jest istotnym czynnikiem dla zachowania dobrego stanu zdrowia. W przypadku leczenia chorób lub w razie problemów ze zdrowiem należy skonsultować się z lekarzem i pozostawać pod jego stałą opieką.
- Producent: Natur- Vit Adres: Kopernia 9, 28-400 Pińczów.
- Przeciwwskazania: Przyjmowanie zbyt dużej ilości błonnika naturalnie witalnego na dobę może utrudniać wchłanianie różnych witamin. Należy pić dużo płynów, gdyż błonnik pęcznieje w jelitach i wchłania dość dużą ilość wody. Błonnik naturalnie witalny u różnych osób może działać w różny sposób. Nie powinno się go spożywać na noc oraz w postaci suchej bez wody, gdyż istnieje ryzyko zablokowania jelit. Zaleca się ostrożność lub skorzystanie z konsultacji lekarskiej w podawaniu błonnika naturalnie witalnego dzieciom, szczególnie poniżej 12 roku życia.
nadwrażliwość na którykolwiek ze składników błonnika naturalnie witalnego,choroby układu pokarmowego jak np: niedrożność jelit, choroby przełyku i żołądka, nudności lub wymioty,krwawienia odbytu,cukrzyca (szczególnie typu 2) - osoby z cukrzycą powinny skonsultować się ze swoim lekarzem celem zasięgnięcia porady lekarskiej.