

Naturalna kawa orkiszowa o delikatnym smaku i przyjemnym, orzechowym aromacie. Wyśmienita zarówno z dodatkiem mleka i cukru, jak i bez dodatków. Jest znakomitym pomysłem na zastąpienie w diecie klasycznej, kofeinowej kawy.
Orkisz to stara pierwotna forma pszenicy. Jej uprawa była modna głównie w średniowieczu. Dzisiaj odtwarza się w wielu krajach ten cenny gatunek ponieważ jego walory zdrowotne trudno przecenić. Według literatury
Kawa z orkiszu to produkt ekologiczny z certyfikatem BIO. DlaczEKO to takie ważne? Uprawa, z której pochodzi orkisz do mielenia kawy uprawiany jest na polach ekologicznych, podlegających ścisłej kontroli i spełniających najwyższe standardy jakości rolnictwa ekologicznego. Uprawa prowadzona jest w 100% metodami ekologicznymi, naturalnymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, chemicznych dodatków i ulepszaczy.
Przygotowanie pysznej kawy orkiszowej jest bardzo proste. Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody należy wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić według upodobań. Kawa pasuje do pysznego, zdrowego ciasteczka, znakomicie sprawdzi się jako poranna kawa zamiast kawy kofeinowej.