Majeranek przyprawa bez chemii Dary Natury - naturalna przyprawa do tłustych dań, i nie tylko
Majeranek dodaje się głownie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów. Majeranek Dary Natury jest naturalny, zawiera w 100% naturalny majeranek, bez chemii, konserwantów, sztucznych dodatków! Na końcu pokażemy Ci, jak wykorzystać majeranek, przygotowując pyszną zupę cebulową.
Naturalny majeranek - bez chemii, bez konserwantów, bezpieczny!
Majeranek Dary Natury pochodzi z czystych rejonów Polski, z serca polskiego zielarstwa - Ziołowego Zakątka. To przepiękne gospodarstwo, pośród czystych pól i lasów podlaskich. W naturalnych warunkach rosną tam zioła, w tym także majeranek. To w 100% naturalna przyprawa, w której nie ma ani grama konserwantów, barwników, i żadnych innych substancji sztucznych. To dlatego majeranek doda Twoim potrawom wyjątkowego smaku i bardzo naturalnego aromatu!

Majeranek - do czego dodawać?
- świetny dodatek do sosów i sałatek
- znakomicie doprawia kiełbasy, tłuste mięsa, pieczenie wieprzowe, baraninę i jagnięcinę
- bardzo dobrze pasuje do ryb, pasztetów i omletów
- dosyp go do zupy grochowej i fasolowej, zobaczysz jaka będzie pyszna
- to wspaniała przyprawa do bigosu
- poprawi smak także żurku
Majeranek - właściwości zdrowotne
Od lat wiadomo, że majeranek to nie tylko świetna przyprawa, ale też bardzo dobry, naturalny suplement diety. To zioło, które ma dobroczynny wpływ na Twój organizm. Jak działa? Jakie właściwości ma majeranek?
- zawiera witaminę A i C
- znajdziesz w nim także cynk, mangan, karoten i rutynę
- ma także wiele związków antyoksydacyjnych
- działa rozkurczowo i wiatropędnie, łagodzi wzdęcia i bóle brzucha
- stymuluje trawienie, dzięki czemu może być stosowany w niestrawności
- może być pomocny w leczeniu zgagi
- obniża poziom cukru we krwi
- wspomaga leczenie trądziku i innych stanów zapalnych skóry
- ma działanie przeciwwirusowe
Majeranek Dary Natury - dodatkowe informacje
- Skład: majeranek 100%
- Masa netto: 15 g
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

Majeranek - przepis na: Zupa cebulowa z majerankiem
Składniki:
- 20 dag żółtego sera
- 3 cebule
- 3 szkl bulionu drobiowego
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majeranku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle.
- Wsypać mąkę, wymieszać, tak jak białą zasmażkę, przestudzić.
- Następnie wlać kilka łyżek zimnego bulionu, wymieszać.
- Resztę bulionu wlać do garnka, podgrzać, połączyć z zasmażką, dodać majeranek i zagotować.
- Wsypać starty ser, dodać roztrzepaną śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać. Smacznego!