Olej Babchi z nasion Bakuchi - VEGE RETINOL! Shamasa 30 ml

Olej Babchi z nasion Bakuchi - VEGE RETINOL! Shamasa 30 ml

40,89 zł
Brutto
B7C9-6560C
  • bielactwo
  • tonizujący
  • łuszczyca
  • egzemy
  • przebarwienia
Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Bakuchi/Babchi - niezwykle wartościowy olejek kosmetyczny

Bakuchi lub Babchi - obie nazwy funkcjonują równolegle, znane jest jako roślina działająca silnie prozdrowotnie, którego znaczenie jest synonimem Księżyca ze względu na uosobienie piękna. Jest określane różnymi nazwami w różnych odniesieniach ajurwedycznych, takich jak np. Somvalli, Chandrika, Suprabha, Tvagdoshghani, Chandrashalaka.

Co więcej, właściwości odżywcze i naprawcze tego zioła klasyfikują je do „Shaka Varga”, która składa się z warzyw liściastych według Acharya Charak i Acharya Vaghabhatta. Wszystkie części rośliny Babchi są przydatne, takie jak korzenie, łodyga, liście i nasiona, ale proszek z nasion i olej są najsilniejsze i są znane jako bardzo skuteczne zioło dla skóry.

Jak działa olej Bakuchi?

Nasiona babchi mają niezwykłe właściwości gdzie zgodnie ze starożytnymi tekstami, a także współczesną nauką pomagają rozjaśnić skórę, wyraźnie zmniejszając pigmentację.

Bakuchi jest również znany jako „Shvitraghni” ze względu na swoje właściwości w naprawianiu bielactwa nabytego, czyli problemu skórnego, w którym niektóre części skóry tracą pigmentację. Aktywnym składnikiem Bakuchi są „Psoraleny”, które po ekspozycji na słońce tworzą melaninę w odbarwionej skórze.

Dodatkowe informacje

  • ZASTOSOWANIE: olejek stosować bezpośrednio na skórę, lub w połączeniu z olejem bazowym ( np. migdałowy, argan, macadamia). Na wilgotną skórę nanieść niewielką ilość olejku a następnie masować aż do wchłonięcia. Czynność powtarzać raz lub dwa razy dziennie.
  • INCI: PSORALEA CORYLIFOLIASEED OIL; przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek
  • Tłoczony na zimno, nierafinowany!