

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Chlorella Pyrenoidosa to prosty sposób na dobre samopoczucie i kondycję organizmu. To bezpieczny suplement diety, który może stosować każdy. Całe opakowanie przy stosowaniu zgodnie z zaleceniami, wystarczy na około 100 dni! A czym jest chlorella pyrenoidosa? To alga słodkowodna, rosnąca na naszej planecie od trzech miliardów lat. Ma wyjątkową właściwość pochłaniania z wód oceanicznych i morskich najlepszych minerałów przyswajalnych dla człowieka.
Chlorella Pyrenoidosa może rosnąć na całym świecie, jednak to, że pochodzi z Tajwanu, zdecydowanie poprawia jej jakość. To tam panują naturalne warunki do wzrostu alg, chlorelli. To właśnie chlorella z gatunku pyrenoidosa była od wielu lat wykorzystywana w tradycyjnej medycynie chińskiej. To właśnie chińska medycyna tradycyjna stała się podstawą do wielu później stworzonych metod leczenia na całym świecie.
Badania nad algami rozpoczęto około 1890 roku. Od tamtej pory powstało bardzo dużo opracowań naukowych i badań naukowych, które dowiodły bardzo bogatych właściwości zdrowotnych alg morskich. Chlorella to jeden z najlepiej poznanych i przebadanych eukariontów fototroficznych. Przykład tych badań znajdziesz KLIKAJĄC W TEN LINK. Przeczytasz w nich między innymi o wpływie przyjmowania chlorelli na odporność, na układ krwionośny, czy oczyszczanie organizmów z toksyn.
Jak wskazują badania, chlorella jest świetnym naturalnym suplementem diety na wiele dolegliwości. Nie musisz jednak chorować, żeby móc stosować chlorellę. Te zielone tabletki możesz przyjmować codziennie, regularnie, nawet jeśli nie masz problemów ze zdrowiem. Pamiętaj, że jedno opakowanie wystarczy Ci na około 100 dni stosowania.
Jeśli zastanawiasz się nad wybraniem chlorelli w proszku, to uspokajamy - tabletki możesz samodzielnie zmienić w proszek. Wystarczy je wsypać do młynka do kawy lub blendera i zmielić na proszek. Wówczas możesz wykorzystać tak powstałą chlorellę w proszku do koktajli, a nawet dań wytrawnych, sałatek i deserów.