Ekologiczny cukier kokosowy - zdrowszy zamiennik cukru
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów, ale nie tylko..
BIO cukier kokosowy BIO Planet - do czego go możesz używać?
Pamiętaj, że cukier kokosowy ma równy poziom słodkości co cukier biały, więc dodaje się go tyle samo do dań i napojów. Właściwie to wszędzie tam, gdzie dodajesz cukier biały, możesz teraz dodawać znacznie zdrowszy cukier kokosowy.
- znakomity do słodzenia kawy i herbaty
- do ciast, wypieków i deserów
- bardzo dobrze nadaje się do placków, naleśników
- zastąpisz nim każde danie, do którego używasz zwykłego cukru

Dlaczego cukier kokosowy jest zdrowszy od białego?
Jest kilka powodów, dla których warto cukier biały zamienić na cukier kokosowy. Jest to jeden z najlepszych zamienników cukru, bo jest słodki i jednocześnie zdrowy! Jakie ma właściwości?
- zawiera mniej kalorii niż cukier biały
- ma niższy indeks glikemiczny, więc to dobry cukier dla osób z cukrzycą
- zawiera błonnik, który spowalnia wchłanianie cukrów i dobrze wpływa na jelita
- dostarcza organizmowi magnez, potas, żelazo i cynk
- jest źródłem witamin z grupy B
Ekologiczny cukier kokosowy (palmowy)
- pochodzi z upraw ekologicznych
- nie stosuje się na nich żadnych nienaturalnych substancji
- zbiory kokosów i ich przetworzenie odbywają się z wykorzystaniem metod naturalnych, przyjaznych środowisku
- cukier kokosowy z certyfikatem BIO
- dzięki temu zachował 100% walorów smakowych i wartości odżywczych

Cukier kokosowy BIO Planet
- SKŁADNIKI cukier kokosowy (palmowy)* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1602 kJ / 377 kcal; Tłuszcz - 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g; Węglowodany - 93 g w tym cukry - 90 g; Białko - 0 g; Sól - 0,9 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
