BIO Syrop ze słodu jęczmiennego Horizon 450 g
(4,67 zł /100 g)
- ekologiczny syrop ze słodu jęczmiennego
- znanej i obecnej na rynku od 30 lat marki HORIZON
- idealny do ciast, naleśników, placków, deserów
- zdrowy zamiennik cukru, zawiera magnez, potas, witaminy
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny syrop ze słodu jęczmiennego Horizon w słoiczku 330 ml
Syrop ze słodu jęczmiennego to znakomity zamiennik cukru. To produkt ekologiczny, nie zawiera żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku ani innych nienaturalnych substancji. Idealny jako środek słodzący do ciast, deserów, napojów gorących, owsianki.
Syrop ze słodu jęczmiennego - do czego zastosować?
- znakomity słodzik do potraw i wypieków
- świetny dodatek do ciast, naleśników, placków
- sprawdzi się idealnie jako dodatek do lodów i gofrów
- możesz go dodawać do jogurtu, musli czy owsianki, czy granoli
- jest to syrop wegetariański, dlatego idealnie pasuje do dań wegańskich i wegetariańskich
Przykład tego, jak wykorzystać syrop, znajdziesz na końcu opisu, gdzie zamieszczamy przepis na ciasteczka owsiane z syropem.
Jak działa syrop ze słodu jęczmiennego?
Syrop ze słodu jęczmiennego znany jest z tego, że regeneruje organizm, przywraca mu siły i witalność. Dostarcza organizmowi witaminy B i PP. Zawiera też dużo magnezu, potasu i sodu, dzięki czemu jest to zdrowy słodzik, zamiennik cukru.
Ekologiczny syrop ze słodu jęczmiennego
Syrop HORIZON to produkt ekologiczny, powstał z jęczmienia rosnącego na czystych, nieskażonych terenach, z dala od oprysków i nienaturalnych nawozów. Dzięki temu zachował 100% walorów smakowych i wartości odżywczych. Horizon jest producentem żywności od 30 lat, doświadczenie w dostarczaniu na rynek ekologicznych produktów daje Ci pewność, że to najlepszy syrop ze słodu jęczmiennego!
Syrop ze słodu jęczmiennego HORIZON
- SKŁADNIKI: jęczmień* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 1717 kcal / 404 kcal; Tłuszcz: 0,30 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g; Węglowodany: 96,0 g; w tym cukry: 96,00 g; Białko: 5,0 g; Sól: 0,16 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Zawiera gluten.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- SZCZEGÓŁY: Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Belgia; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 450 ml.; Producent: HORIZON NATUURVOEDING B.V. Postbus 77, 3400 AB, IJSSELSTEIN, Utrecht, HOLANDIA (NIDERLANDY); Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Ciasteczka owsiane z syropem ze słodu jęczmiennego
SKŁADNIKI: 100 g oleju kokosowego, 1 szklanka mąki kokosowej, 2 szklanki płatków owsianych, 1 jajko, 1/3 szklanki cukru trzcinowego, 3 łyżki miodu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g gorzkiej czekolady, 1/4 szklanki sezamu, 1/2 szklanki orzechów włoskich, 1/3 szklanki ziaren słonecznika, 1/2 szklanki rodzynek
PRZYGOTOWANIE: Olej mieszamy z cukrem. Dodajemy jajko, miód, mąkę wymieszaną z proszkiem oraz płatki owsiane i wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy ziarna słonecznika, sezam, rodzynki, posiekaną drobno czekoladę i posiekane orzechy. Dłońmi (najlepiej zimnymi) nabieramy porcję masy i formujemy kulkę wielkości dużego orzecha włoskiego, a następnie spłaszczamy na grubość ok. 0,5 cm i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka układamy w niedużych odstępach, gdyż się nie rozlewają. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut.