Podlaska przyprawa Pięć smaków 50 gram

3,88 zł
D603-85722
20 Przedmioty

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat.

Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat.

Składniki: anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu (w równych proporcjach)

Zawartość: 50 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Indyk po chińsku

Składniki (porcja dla 4 osób):
250 g makaronu Mie
średni udziec z indyka
marchewka
papryka czerwona
papryka zielona
pędy bambusa ok. 200g
garść grzybów Mun
2 szklanki wywaru z warzyw lub drobiowego
sos sojowy łagodny lub mocny
ok. 3 cm świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
pieprz cayenne
kurkuma
Podlaska przyprawa pięć smaków
sezam do posypania

Przy tym daniu działam cały czas w woku, jeżeli go nie posiadasz użyj głębokiej patelni.

Mięso trzeba umyć i oczyszczone z błon i tłuszczu pokroić na kawałki. Tak przygotowane mieszam z sosem sojowym (żeby się połączyło, nie więcej) i odstawiam, można mięso zacząć marynować dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej.

Marchewkę i paprykę kroję w paseczki. Podsmażam po kolei na dużym ogniu na łyżce oleju marchewkę i paprykę. Nie powinno być zbyt dużej ilości warzyw w woku na raz. Przekładam to co usmażę do innego naczynia.

Imbir siekam i podsmażam, przekładam do naczynia z warzywami.

Smażę mięso z posiekanym czosnkiem. Kiedy się usmaży dodaję do niego warzywa z imbirem oraz pędy bambusa i grzyby Mun (wcześniej namoczone w ciepłej wodzie, odsączone i pokrojone).

Wlewam do woka wywar z warzyw oraz kilka (u mnie 4) łyżek sosu sojowego. Przyprawiam łyżeczką kurkumy i pieprzem cayenne oraz Podlaską przyprawą pięć smaków, nie dodaję soli - sos sojowy jest dosyć słony. Duszę wszystko kilka minut. W tym czasie gotuję makaron.

Ugotowany i odcedzony makaron dodaję do sosu i mieszam jeszcze chwilę w woku. Przed podaniem posypuję danie sezamem.

Dary Natury

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

Podlaska przyprawa Pięć smaków 50 gram

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat.

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: