Podlaska przyprawa do rosołu 50 g

3,70 zł
A00D-27815
95 Przedmioty

Składniki: ziele angielskie, koperek (po 20), cebula, pieprz czarny, pietruszka, tymianek, liść laurowy, lubczyk, koper, marchew, seler, por (w różnych proporcjach)

Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

Składniki: ziele angielskie, koperek (po 20), cebula, pieprz czarny, pietruszka, tymianek, liść laurowy, lubczyk, koper, marchew, seler, por (w różnych proporcjach)

Zawartość: 50 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Rosół drobiowy

Kura (około 1 kg) 1 szt
Podlaska przyprawa do rosołu- 2 łyżeczki
makaron 200 g
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
Pietruszka (korzeń i natka) 1 szt 
mały seler 1 szt 
por 1 szt 
liść laurowy 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody.
Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz.
Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni.
Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie łyżeczki Podlaskiej przyprawy do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny.
Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.

Dary Natury

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

Podlaska przyprawa do rosołu 50 g

Składniki: ziele angielskie, koperek (po 20), cebula, pieprz czarny, pietruszka, tymianek, liść laurowy, lubczyk, koper, marchew, seler, por (w różnych proporcjach)

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: