

Składniki: warzywa 20, cząber, gałka muszkatołowa, tymianek, szałwia, lubczyk, papryka, pieprz czarny, macierzanka, majeranek, ziele angielskie (w różnych proporcjach)
Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Składniki: warzywa 20, cząber, gałka muszkatołowa, tymianek, szałwia, lubczyk, papryka, pieprz czarny, macierzanka, majeranek, ziele angielskie (w różnych proporcjach)
Zawartość: 50 gram.
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Pieczeń wołowa
Składniki:
– 800 g udźca wołowego
– 1 liść laurowy
– 1 łyżeczka zielonego pieprzu
– 1 łyżeczka musztardy
– 4 łyżki oleju
– 4 dymki
– łyżeczka Podlaskiej przyprawy do mięsa wołowego
– sól i łyżka masła
– 1/8 l bulionu mięsnego
– 1/8 l czerwonego wina
– 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Mięso oczyścić z błon, umyć i osuszyć. Liść laurowy, Podlaską przyprawę do mięsa wołowego oraz pieprz rozetrzeć w moździerzu na proszek i wymieszać z musztardą i 2 łyżkami oleju. Otrzymaną zalewą natrzeć mięso i włożyć je do żaroodpornego naczynia. Obraną cebulę pokroić w plasterki i rozdzielić na oddzielne pierścienie. Następnie podsmażyć na 2 łyżkach oleju, stale mieszając. Dodać do mięsa, po czym całość piec w gorącym piekarniku. Podczas pieczenia, mięso obracać i polewać wrzącym sosem, uzupełniając go w miarę potrzeby wodą. Gotową pieczeń ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej, oprószyć solą, po czym dokładnie zawinąć i umieścić w chłodnym miejscu. Sos z pieczeni zmieszać z bulionem, dodać wino i zagęścić mąką ziemniaczaną. Zagotować, cały czas mieszając, przetrzeć przez sito i doprawić do smaku.