Kozieradka MIELONA 60 gram

3,69 zł
A6C1-918A7
52 Przedmioty

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Skład: kozieradka mielona 100

Zawartość: 60 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chleb pszenno- żytni z kozieradką

300 g aktywnego zakwasu żytniego
300 g wody
250 g mąki żytniej 
100 g mąki pszennej chlebowej
1 łyżeczka kozieradki
75-100 g dyni startej na tarce z dużymi otworami
1,5 łyżeczki soli
W dniu poprzedzającym pieczenie chleba należ odkarmić zakwas żytni. W tym celu do 50 g zakwasu dodajemy 100 g mąki żytniej i 100 g wody. Mieszamy i pozostawiamy na blacie kuchennym na 8-10 godzin. Po tym czasie dodajemy jeszcze 50 g maki i 50 g wody. Mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, najlepiej 26-28 stopni, na 3 godziny.
Do zaczynu dodajemy wodę, sól, kozieradkę i startą na tarce dynię. Mieszamy wszystko dokładnie łyżką. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy ciasto łyżką lub robotem kuchennym przez 2-3 minuty. Pozostawiamy na 15 minut i przenosimy ciasto do przygotowanej formy.
Z tej ilości ciasta wyszedł mi mały chleb, który upiekłam w formie 25x11 cm.
Po umieszczeniu ciasta w formie pozostawić je do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Mój chleb dorósł do brzegów formy.
Piec w temperaturze 250 stopni przez 10 minut, a następnie w opadającej do 220 stopni temperaturze piec jeszcze przez 30 minut. Przed wstawieniem do piekarnika i po upieczeniu, chleb należy spryskać wodą.

Dary Natury

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

Kozieradka MIELONA 60 gram

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: