BIO Fasolka Biała "Jaś" BIO Planet 400 g

BIO Fasolka Biała "Jaś" BIO Planet 400 g

12,90 zł

(3,22 zł /100 g)

Brutto
0556-988F6
  • BIO Fasola biała Jaś 400 gramów
  • ekologiczna, z certyfikatem BIO
  • fasola znana z popularnej fasolki po bretońsku
  • idealna do zup, sałatek, dań jednogarnkowych
  • poprawia działanie układu pokarmowego, dostarcza organizmowi witaminę B i minerały

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczna fasola biała "Jaś" - najpopularniejsza fasola do popularnych dań!

Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. 

Fasola biała - do czego przyda Ci się w kuchni?

Fasola biała "Jaś" jest bardzo popularna w kuchni polskiej. Chyba każdy zna fasolkę po bretońsku i te małe, delikatne w smaku fasolki o łagodnym smaku. To właśnie one mogą posłużyć do przygotowania wielu innych potraw. No to zobaczmy, do czego można użyć fasolę białą?

  • jak już wiesz, to najlepsza fasola do fasolki po bretońsku
  • idealna do zupy fasolowej
  • bardzo dobrze sprawdza się jako składnik do dań jednogarnkowych
  • pożywny i pyszny składnik sałatek
  • fasola biała to bardzo popularny składnik dań wegetariańskich
  • możesz ją wykorzystać do przyrządzenia kotletów z fasoli, pasztetów

Pamiętaj, że zanim przygotujesz danie z fasoli, musisz ją najpierw odpowiednio przyrządzić. Jak gotować fasolę? Musisz ją najpierw moczyć przez około 12 godzin w zimnej wodzie. Następnie ją odcedzić, opłukać wrzącą wodą. Gotować ją należy przez około 60 minut.  

Biała fasola - właściwości

Jak już przygotujesz fasolę, zrobisz z niej jakieś pyszne danie, to pamiętaj, że jedząc ją, dostarczasz organizmowi całkiem sporo cennych wartości odżywczych, witamin i minerałów. Jakie właściwości ma fasola i jak wpływa na zdrowie? 

  • zawiera dużo błonnika, wpływającego bardzo dobrze na pracę jelit
  • dostarcza organizmowi cennych aminokwasów, co ważne, są one przyswajalne aż w 75%
  • wzmacnia kości i zęby dzięki zawartości wapnia i magnezu
  • zawiera witaminy B, które wspierają działanie układu nerwowego
  • wpływa pozytywnie na prace układu pokarmowego 

BIO, ekologiczna fasola biała "Jaś"

Fasola BIO Planet jest ekologiczna. Dlaczego to takie ważne? Masz pewność, że fasola nie zawiera żadnych konserwantów, barwników i sztucznych substancji. Jest uprawiana na terenach ekologicznych, gdzie wykorzystuje się tylko naturalne metody uprawy i zbiorów. Właśnie dlatego fasola zachowała 100% wartości odżywczych i walorów smakowych! 

Fasola biała BIO Planet - dodatkowe informacje

  • Składniki: fasolka biała Jaś* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
  • Wartość odżywcza w 100 gramach: Wartość energetyczna - 1243 kJ /  296 kcal; Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g; Błonnik - 24 g; Białko - 23 g; Sól - 0 g
  • Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Szczegóły: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Polska; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok