BIO Fasola Czarna BIO Planet 500 g
(2,20 zł /100 g)
- ekologiczna czarna fasola z certyfikatem BIO
- znakomita do dań kuchni meksykańskiej
- ma lekko słodkawy smak
- jest bardzo dobrym naturalnym antyoksydantem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna czarna fasola - lekko słodka, bardzo wartościowa
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. Cechuje się też wysoką zawartością błonnika, białka, witamin, składników mineralnych, a także przeciwutleniaczy.
BIO fasola - czarna i zielona!
Fasola czarna jest zielona? Owszem, bo jest ekologiczna! BIO czarna fasola posiada certyfikat BIO, czyli znaczek listka na zielonym tle. Dlaczego posiadanie go jest tak ważne? Potwierdza bowiem, że fasolka rosła na uprawach ekologicznych, nie miała tam kontaktu ze sztucznymi nawozami i opryskami. Jej zbiór prowadzony był z wykorzystaniem metod przyjaznych środowisku. Nie zawiera konserwantów. To wszystko sprawia, że zachowała w 100% walory odżywcze i smakowe.
Czarna fasola - zastosowanie. Do czego możesz jej użyć?
- najlepsza fasola do dań kuchni meksykańskiej
- zdrowy i pożywny składnik sałatek
- świetnie komponuje się z pomidorami, cebulą i awokado
- bardzo dobrze zastępuje mięsa w daniach wegańskich i wegetariańskich
- przygotujesz z niej pyszną pastę kanapkową
- pasuje do zup i tortilli
Właściwości czarnej fasoli
- cechuje się wysoką zawartością polifenoli, które zapobiegają starzeniu się organizmu
- to fasola która nie ma dużo kalorii w porównaniu z innymi jej odmianami
- zapobiega powstawaniu chorób sercowo-naczyniowych
- zawiera magnez, żelazo, fosfor
- dostarcza organizmowi witamin z grupy A, B, E
- ma w sobie dużo białka, który jest głównym budulcem mięśni
- jedząc fasolę czarną, Twoje jelita będą dobrze funkcjonować, a to za sprawą wysokiej zawartości błonnika
- reguluje poziom cukru we krwi
BIO czarna fasola BIO Planet - dodatkowe informacje
- Składniki: fasolka czarna* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
- Wartość odżywcza w 100 gramach: Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal; Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g; Błonnik - 24 g; Białko - 23 g; Sól - 0,03 g
- Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Szczegóły: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Chiny; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 500 g.; Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno