BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 gram

BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 gram

12,50 zł
Brutto
6E94-586BC
  • ekologiczna fasola adzuki
  • bardzo zdrowa, wspiera odchudzanie
  • świetny dodatek do ryżu i wielu innych potraw
  • pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczna fasola Adzuki - oryginalny smak i niezwykłe walory zdrowotne!

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Jest bardzo zdrowa - zawiera dużo białka, błonnika, żelaza, witamin i pierwiastków ważnych dla naszego organizmu!

sklep ze zdrową żywnością białystok

  • ekologiczna fasolka adzuki - z certyfikatem BIO
  • bez chemii i konserwantów
  • z upraw ekologicznych, z dala od chemicznych substancji

Fasola adzuki - do czego najlepiej jej użyć w kuchni?

Fasola adzuki ma lekko słodki, orzechowy smak, przez co jest bardzo popularna w kuchni. Możesz ją wykorzystać do bardzo wielu potraw. Najpierw jednak musisz fasolki wypłukać, a następnie moczyć przez 8-12 godzin. Następnie wymień wodę i gotuj fasolę przez 45-60 minut. Jakie zastosowanie ma tak przygotowana fasola adzuki?

  • świetny dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych
  • bardzo zdrowy składnik dań jednogarnkowych
  • przygotujesz z niej pyszną pastę, zwaną pastą anko - to pyszny dodatek do gofrów, ciasteczek czy bułeczek
  • jest znakomitą bazą dla zdrowych słodyczy 
  • fasola adzuki to bardzo pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich

Właściwości fasoli adzuki

Poza niezwykłym wyglądem i wszechstronnym zastosowaniem, fasola adzuki ma niezwykle dużo właściwości zdrowotnych. Oto one!

  • wspiera odchudzanie 
  • zawiera dużo błonnika, który usprawnia pracę jelit
  • wspomaga leczenie anemii poprzez dużą zawartość żelaza
  • odtruwa organizm
  • zawartość polifenoli zmniejsza ryzyko zachorowania na niektóre nowotwory 
  • przyspiesza metabolizm, ułatwia trawienie
  • mimo że to roślina strączkowa to rzadko powoduje wzdęcia
  • zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, miedź, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i cynk

Ekologiczna fasola adzuki BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: fasolka adzuki* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal; Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 63 g w tym cukry - 0 g; Błonnik - 13 g; Białko - 20 g; Sól - 0 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Chiny; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

Często kupowane razem:

  • BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 gram
  • +
  • BIO Soczewica Czerwona BIO Planet 1 kg
  • +
  • Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN 1000 ml ARISTEON
  • Cena całkowita: 149,89 zł
info Jedna z tych pozycji ma inną dostępność  Pokaż szczegóły
16 innych produktów w tej samej kategorii: