

(25,98 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Czekolada ciemna z jagodami goji wykonana jest ręcznie z nieprażonego peruwiańskiego kakao, zmielonej z odparowanym nektarem z kwiatów palmy kokosowej. Zawartość masy kakaowej to aż 65%, to sprawia, że jest to oferta dla miłośników ciemnej czekolady o intensywnym cytrusowym smaku. Jagody Goji i kakao tworzące zewnętrzną dekorację dają lekko gorzki posmak, ale głównym aktorem pozostaje intensywna tabliczka czekolady. Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca. Bogata w magnez, potas i żelazo.
Czekolada CoCoa z jagodami goji nie zawiera ani grama białego cukru! Dlaczego więc jest słodka? Bo zawiera naturalne słodziki. Czekolada jest słodzona nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. To świetna czekolada dla osób z cukrzycą. Niski indeks glikemiczny GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
Jeśli szukasz najlepszej bezglutenowej czekolady, to trafiłeś/trafiłaś idealnie! Nie dość, że jest ekologiczna, zdrowa, to jeszcze nie zawiera glutenu. Mogą więc go jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu. Ciesz się więc słodkim smakiem zdrowej czekolady mimo tego, że nie możesz lub nie chcesz jeść glutenu.
Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu. To oznacza, że w składnikach są tylko naturalne substancje, nie zawierają żadnych chemicznych dodatków, konserwantów, słodzików. Składniki rosły z dala od chemicznych oprysków i nienaturalnych nawozów. Potwierdza to certyfikat BIO. Dzięki temu czekolada zachowała niezwykły, naturalny smak i wartości odżywcze.