Ekologiczna czekolada surowa 55% kakao - smak cappuccino migdałowe z morwą
- Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca
- Bogata w magnez, potas i żelazo
- Pyszna i smaczna, do kawy i herbaty
- Wszystkie składniki w czekoladzie są ekologiczne
- Bez białego cukru, bez glutenu i wegańska


Co wyróżnia czekoladę CoCoa?
- TO CZEKOLADA BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie. To także świetna czekolada dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu - nie zawiera go ani trochę!
- WEGAŃSKA: W tej czekoladzie są wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych. To najlepsza czekolada dla wegan i wegetarian!
- TO SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze. Sprawdź i przekonaj się, jakie duże to ma znaczenie!
- EKOLOGICZNA: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu. Stosuje się na nich tylko naturalne metody uprawy, w 100% przyjazne naturze. Dzięki temu czekolada zachowuje wszystkie walory smakowe i wartości odżywcze.

BIO czekolada - 55% kakao!
Czekolada CoCoa cappuccino migdałowe z morwą ma 55% kakao. Kakao jest bardzo ważnym elementem diety i pozytywnie wpływa na Twój organizm.
- obniża ciśnienie krwi
- poprawia koncentrację i pamięć
- dostarcza organizmowi magnez, potas i żelazo
- obniża poziom złego cholesterolu
- ma niedużo kalorii
Do tego w czekoladzie aż 9% to migdały, które:
- bardzo korzystnie wpływają na pracę układu krążenia
- obniżają ciśnienie krwi
- mogą zapobiegać depresji
- wzmacniają odporność
- dostarczają organizmowi witaminy z grupy B i witaminę E