Naturalna przyprawa dla osób które nie mogą jeść soli - to zioła, które zastąpią sól!
Przyprawa dla osób na diecie bezsolnej może częściowo zastąpić sól, polecana jest dla osób, które muszą lub chcą unikać solenia lub soli mniej. To znakomita przyprawa dla osób z chorymi nerkami, z nadciśnieniem czy innymi chorobami układu krążenia. Ta mieszanka ziół ma słony smak, poprawia wartość smakową wszystkich potraw. Nie zawiera konserwantów, bo to przecież "przyprawa bez chemii".
Do czego stosować przyprawę dla osób na diecie bezsolnej?
Dzięki przyprawie ziołowej bez soli możesz przyprawić smak każdej potrawy. Przyprawa zastępuje w znacznym stopniu sól, dodają słonawego smaku wszystkiemu, co ugotujesz. Możesz ją dodać do zup, do makaronów, do sosów, do ziemniaków. To świetna przyprawa bez soli do mięs, w tym także drobiu. Słowem - wszędzie tak, gdzie sypałeś/sypałaś sól, a nie chcesz już jej stosować, możesz dosypywać przyprawy Dary Natury.
Co zawiera przyprawa bez soli?
Przyprawa dla osób na diecie bezsolnej nie zawiera soli. To mieszanka, specjalnie dobrana kompozycja siół, które oddają znakomicie jej smak. Zawiera cebulę suszoną, czosnek, goździki, imbir, koper, majeranek, pietruszkę, seler. Wszystkie składniki są naturalne, nie zawierają chemii ani konserwantów. To bezpieczna przyprawa, w której są tylko naturalne przyprawy.
Przyprawa, która zastępuje sól - kto powinien ją stosować?
- przyprawa dla osób z chorymi nerkami
- najlepsza przyprawa dla osób z nadciśnieniem
- przypraw dla chorych na serce i z chorobami układu krążenia
- przyprawa dla osób po zawale i udarze, które muszą unikać soli
- świetna przyprawa dla każdego, kto rezygnuje z solenia potraw
- dla osób na diecie, zdrowo odżywiających się
Podlaska przyprawa w diecie bezsolnej - dodatkowe informacje
- Składniki: cebula suszona 20, czosnek, goździki, imbir, koper, majeranek, pietruszka, seler (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 50 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk


Przepis: Owsiane klopsiki z kurczaka w sosie koperkowym
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszne klopsiki w sosie koperkowym!
Składniki (2 porcje)
- 300 g mięsa drobiowego
- 1 jajko
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka stołowa Podlaskiej przyprawy w diecie bezsolnej
- szczypta pieprzu
- 4-5 listków bazylii
- szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki śmietany 30
- 2 łyżki posiekanego, świeżego koperku
Wykonanie:
- Mięso kroimy w drobną kostkę i blendujemy razem z czosnkiem (bądź wrzucamy do maszynki), po czym mieszamy bardzo dokładnie z rozbitym jajkiem, przyprawą i posiekaną bazylią .
- Masę mieszamy z płatkami owsianymi i rozgrzewamy na patelni oliwę.
- Z masy lepimy kilku formatu orzecha włoskiego i kładziemy na gorący tłuszcz. Klopsiki powinny się smażyć przez ok. 3-4 minuty, po obu stronach, do delikatnego zbrązowienia. Mięso zalewamy śmietaną i posypujemy koperkiem. Dusimy kilka minut pod przykryciem.
- Podawać z kaszą jaglaną i mizerią.