Podlaska, naturalna przyprawa do zapiekanek Dary Natury
Przyprawa do zapiekanek jest w 100% naturalna, nie zawiera żadnych konserwantów, barwników, aromatów. Składniki pochodzą z czystych terenów podlaskich pól, łąk i lasów. To czyste, nieskażone miejsca, które słyną z czystości powietrza. Przyprawa doda zapiekankom, które przygotujesz, smaku, aromatu i zdrowia!
Naturalna przyprawa do zapiekanek bez chemii
Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa. To właśnie tu zbierane i suszone są składniki przyprawy do zapiekanek. To wyłącznie suszone warzywa i zdrowe przyprawy, bez konserwantów i żadnych chemicznych składników. Dzięki temu Twoja zapiekanka zyska niezwykły naturalny smak i będzie pięknie pachnieć.

- bez konserwantów
- składniki pochodzą z czystych terenów podlaskich pól i łąk
- bezpieczna przyprawa bez chemii
- zdrowa, aromatyczna, naturalna!
Podlaska przyprawa do zapiekanek Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: pietruszka 20%, cebula, cząber, czosnek, koper włoski, liść laurowy, majeranek, seler, tymianek (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 30 gram.
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

Przepis na zapiekankę z szynką i warzywami
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować zapiekankę z szynką i warzywami, używając podlaskiej przyprawy do zapiekanek.
Zapiekanka z szynką i warzywami
Składniki:
- 6 dużych jajek
- 2 łyżki śmietany 22
- 15 dag wędzonej szynki
- cebula
- pomidor
- kilka łyżek mrożonego szpinaku
- 4 łyżki startego żółtego sera
- po pęczku szczypiorku i koperku
- sól i Podlaska przyprawa do zapiekanek
- olej
Zapiekanka z szynką i warzywami - sposób przygotowania:
- Szynkę pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj. Pomidor umyj, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej na patelni, włóż szynkę, cebulę, pomidor i szpinak, wymieszaj, podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Jajka roztrzep ze śmietaną, oprósz szczyptą soli i sporą ilością Podlaskiej przyprawy do zapiekanek. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż szynkę z warzywami, zalej masą jajeczną. Posyp startym serem, szczypiorek i koperek umyj, otrzep z wody. Posiekaj. Posyp składniki, potrawę wstaw do rozgrzanego do temp. 180 piekarnika. Piecz około 20 minut.