Podlaska przyprawa do dań z fasoli Dary Natury 30 g

Podlaska przyprawa do dań z fasoli Dary Natury 30 g

3,99 zł
Brutto
296E-330BA
  • w 100% naturalna mieszanka ziół i przypraw
  • świetnie podkreśla smak dań z fasoli
  • przyprawa m.in. do fasolki po bretońsku, do zupy fasolowej
  • bez chemii i konserwantów
  • w opisie znajdziesz przepis na fasolkę po bretońsku

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Naturalna przyprawa do fasoli i dań z fasoli Dary Natury

Lubisz dania z fasoli? Przygotowujesz je, bo lubi je ktoś z Twojej rodziny? Pozwól sobie na bardzo dobre ich przyprawienie. Dzięki naturalnej przyprawie do fasoli idealnie doprawisz dania, w których jest fasola. Przyprawa to mieszanka naturalnych ziół i przypraw, które zgodnie z tradycyjną kuchnią i wiedzą zielarską, idealnie pasują do fasoli. Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów. 

Jak przyprawić fasolkę? Postaw na gotową przyprawę!

sklep ze zdrową żywnością białystokPrzygotowujesz fasolkę, w dowolnej formie, i zastanawiasz się, jakie przyprawy są do niej najlepsze? Szukasz w internecie, czym doprawić fasolkę, ale propozycji jest dużo i nie wiesz, co wybrać? Nie martw się - my to zrobiliśmy za Ciebie. Doskonale znamy się na ziołach i przyprawach, dlatego proponujemy Tobie gotową mieszankę przypraw do fasoli. Dzięki niej masz pewność, że smak dań z fasoli będzie odpowiednio podkreślony. Przyprawa zawiera takie składniki jak cząber, kolendra, bylica, kminek, pieprz, majeranek - wszystkie je bardzo lubi fasola! 

Przyprawa do fasoli - do czego używać?

  • najlepsza przyprawa do fasolki po bretońsku
  • świetnie doprawi gulasz z kiełbasą i fasolą
  • znakomita przyprawa do zupy fasolowej
  • idealnie sprawdzi się jako przyprawa do zapiekanki meksykańskiej
  • bardzo dobrze podkreśli smak sałatek z fasolą
  • nadaje się do kotletów z fasoli i dań wegetariańskich z fasolą

Fasola lubi naturalne przyprawy

Twoja fasola, dzięki przyprawie Dary Natury, nabierze naturalnego ziołowego smaku. Bo wszystkie składniki są naturalne, a przyprawa powstaje w wyjątkowym miejscu - podlaskim Ziołowym Zakątku. To naturalne gospodarstwo, gdzie rosną dziko zioła, a ich zapach unosi się w powietrzu i koi zmysły turystów. To to rosną przyprawy i zioła, które znajdziesz w przyprawie do fasoli. Rosną, wśród dzikich lasów, zielonych, kwietnych łąk i w otoczeniu czystego, świeżego, nieskażonego powietrza. Twoje dania z fasoli będą miały ten klimat - świeżość, czystość i ziołowy aromat. 

Przyprawa do dań z fasoli Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: cząber, kolendra, bylica, kminek, pieprz czarny, papryka, hyzop, tymianek, czosnek, rozmaryn, ziele angielskie, majeranek, szałwia, jałowiec, warzywa (w różnych proporcjach)
  • Zawartość: 30 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Fasolka po bretońsku - przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolę przejrzyj, usuń uszkodzone ziarna i zanieczyszczenia, a następnie przepłucz. Przełóż do garnka i zalej wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostaw na około 12 godzin do namoczenia. Jeśli ziarna wcześniej wchłoną całą wodę, uzupełnij ją.

Po upływie tego czasu odlej wodę, w której fasolka się moczyła i nalej świeżej na tę samą wysokość. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu, lekko posól. Garnek ustaw na średnim ogniu. Fasolkę gotuj pod przykryciem przez około 2 godziny (lub do miękkości). W razie potrzeby uzupełniać odparowaną wodę. Po ugotowaniu fasolkę odcedź.

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę np. w półplasterki. Na sporej patelni lub w szerokim garnku rozgrzej olej. Wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekaną cebulę i przesmażaj, aż cebula się zeszkli. Dodaj boczek oraz cebulę i podsmaż, aż się lekko przyrumienią. Następnie wrzuć pomidory i chwilę podduś. Na koniec dodaj fasolkę. Dopraw niewielką ilością soli i pieprzu oraz przyprawami. Duś pod przykryciem przez około 0,5-1 godzinę. Jeśli zachodzi taka potrzeba dopraw jeszcze do smaku i podawaj.

Często kupowane razem:

  • Podlaska przyprawa do dań z fasoli Dary Natury 30 g
  • +
  • Pieprz czarny mielony bez konserwantów Dary Natury 50 g
  • +
  • Cebula suszona Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g
  • Cena całkowita: 18,89 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: