

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Lubisz dania z fasoli? Przygotowujesz je, bo lubi je ktoś z Twojej rodziny? Pozwól sobie na bardzo dobre ich przyprawienie. Dzięki naturalnej przyprawie do fasoli idealnie doprawisz dania, w których jest fasola. Przyprawa to mieszanka naturalnych ziół i przypraw, które zgodnie z tradycyjną kuchnią i wiedzą zielarską, idealnie pasują do fasoli. Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów.
Przygotowujesz fasolkę, w dowolnej formie, i zastanawiasz się, jakie przyprawy są do niej najlepsze? Szukasz w internecie, czym doprawić fasolkę, ale propozycji jest dużo i nie wiesz, co wybrać? Nie martw się - my to zrobiliśmy za Ciebie. Doskonale znamy się na ziołach i przyprawach, dlatego proponujemy Tobie gotową mieszankę przypraw do fasoli. Dzięki niej masz pewność, że smak dań z fasoli będzie odpowiednio podkreślony. Przyprawa zawiera takie składniki jak cząber, kolendra, bylica, kminek, pieprz, majeranek - wszystkie je bardzo lubi fasola!
Twoja fasola, dzięki przyprawie Dary Natury, nabierze naturalnego ziołowego smaku. Bo wszystkie składniki są naturalne, a przyprawa powstaje w wyjątkowym miejscu - podlaskim Ziołowym Zakątku. To naturalne gospodarstwo, gdzie rosną dziko zioła, a ich zapach unosi się w powietrzu i koi zmysły turystów. To to rosną przyprawy i zioła, które znajdziesz w przyprawie do fasoli. Rosną, wśród dzikich lasów, zielonych, kwietnych łąk i w otoczeniu czystego, świeżego, nieskażonego powietrza. Twoje dania z fasoli będą miały ten klimat - świeżość, czystość i ziołowy aromat.
Składniki:
Przygotowanie:
Fasolę przejrzyj, usuń uszkodzone ziarna i zanieczyszczenia, a następnie przepłucz. Przełóż do garnka i zalej wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostaw na około 12 godzin do namoczenia. Jeśli ziarna wcześniej wchłoną całą wodę, uzupełnij ją.
Po upływie tego czasu odlej wodę, w której fasolka się moczyła i nalej świeżej na tę samą wysokość. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu, lekko posól. Garnek ustaw na średnim ogniu. Fasolkę gotuj pod przykryciem przez około 2 godziny (lub do miękkości). W razie potrzeby uzupełniać odparowaną wodę. Po ugotowaniu fasolkę odcedź.
Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę np. w półplasterki. Na sporej patelni lub w szerokim garnku rozgrzej olej. Wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekaną cebulę i przesmażaj, aż cebula się zeszkli. Dodaj boczek oraz cebulę i podsmaż, aż się lekko przyrumienią. Następnie wrzuć pomidory i chwilę podduś. Na koniec dodaj fasolkę. Dopraw niewielką ilością soli i pieprzu oraz przyprawami. Duś pod przykryciem przez około 0,5-1 godzinę. Jeśli zachodzi taka potrzeba dopraw jeszcze do smaku i podawaj.