Kozieradka MIELONA Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g

Kozieradka MIELONA Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g

5,20 zł
Brutto
A6C1-918A7
  • w 100% naturalna kozieradka mielona
  • bez chemii i konserwantów
  • bardzo uniwersalna przyprawa, do bardzo wielu dań
  • przyprawa do mięs, sałatek, makaronów, drobiu, ryb
  • w opisie znajdziesz przepis na chleb pszenno-żytni z kozieradką

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Kozieradka - przyprawa bez chemii Dary Natury

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. To w 100% naturalna przyprawa. Nie zawiera chemii i konserwantów. Kozieradka jest stosowana w medycynie tradycyjnej i zielarskiej do leczenia chorób górnych dróg oddechowych ze względu na swoje właściwości wykrztuśne. 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Kozieradka mielona - do czego możesz ją stosować?

Kozieradka ma lekko gorzkawy smak, porównuje się go czasem do smaku curry. Kozieradkę możesz dosypywać do naprawdę bardzo wielu dań.

  • bardzo dobra przyprawa do sałatek
  • świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs - cielęciny, baraniny, drobiu
  • kozieradka idealnie przyprawi rybę
  • możesz dosypać ją do niemal każdej zupy
  • znakomicie pasuje do makaronów
  • kozieradką warto również doprawić twarożki, dipy, dressingi i inne rodzaje sosów

Kozieradka - właściwości i wpływ na Twoje zdrowie

  • działa wykrztuśnie, pomaga zwalczyć choroby górnych dróg oddechowych
  • niweluje zaparcia i wzdęcia
  • ułatwia trawienie
  • to naturalny środek na wrzody żołądka 
  • wzmacnia i wspiera pracę wątroby
  • pomaga pozbyć się pasożytów przewodu pokarmowego
  • może obniżać poziom cholesterolu we krwi

Kozieradka mielona Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Produkt nie zawiera konserwantów, jest w 100% naturalny
  • Składniki: kozieradka mielona 100%
  • Zawartość: 60 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na chleb pszenno- żytni z kozieradką

Składniki: 300 g aktywnego zakwasu żytniego, 300 g wody, 250 g mąki żytniej , 100 g mąki pszennej chlebowej, 1 łyżeczka kozieradki, 75-100 g dyni startej na tarce z dużymi otworami, 1,5 łyżeczki soli

Przygotowanie: W dniu poprzedzającym pieczenie chleba należ odkarmić zakwas żytni. W tym celu do 50 g zakwasu dodajemy 100 g mąki żytniej i 100 g wody. Mieszamy i pozostawiamy na blacie kuchennym na 8-10 godzin. Po tym czasie dodajemy jeszcze 50 g maki i 50 g wody. Mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, najlepiej 26-28 stopni, na 3 godziny.

Do zaczynu dodajemy wodę, sól, kozieradkę i startą na tarce dynię. Mieszamy wszystko dokładnie łyżką. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy ciasto łyżką lub robotem kuchennym przez 2-3 minuty. Pozostawiamy na 15 minut i przenosimy ciasto do przygotowanej formy.
Z tej ilości ciasta wyszedł mi mały chleb, który upiekłam w formie 25x11 cm.
Po umieszczeniu ciasta w formie pozostawić je do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Mój chleb dorósł do brzegów formy.
Piec w temperaturze 250 stopni przez 10 minut, a następnie w opadającej do 220 stopni temperaturze piec jeszcze przez 30 minut. Przed wstawieniem do piekarnika i po upieczeniu, chleb należy spryskać wodą.

Często kupowane razem:

  • Kozieradka MIELONA Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g
  • +
  • Lubczyk Dary Natury przyprawa bez chemii 20 g
  • +
  • Pieprz czarny ziarnisty bez konserwantów Dary Natury 50 g
  • Cena całkowita: 16,89 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: