Kolendra Dary Natury przyprawa bez chemii 30 gramów

Kolendra Dary Natury przyprawa bez chemii 30 gramów

4,20 zł
Brutto
7B58-61197
  • naturalna kolendra bez chemii
  • przyprawa bez konserwantów, w 100% naturalna
  • kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych
  • przyprawa do likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Kolendra - przyprawa bez chemii i konserwantów Dary Natury

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry. Kolendra Dary Natury to naturalna przyprawa, która nie zawiera żadnych konserwantów ani innych sztucznych substancji. Zawiera bardzo dużo antyoksydantów, a regularne stosowanie kolendry reguluje ciśnienie krwi. 

Kolendra - do czego dodawać?

  • najlepsza przyprawa do wędlin, pasztetów i konserw
  • świetnie przyprawia sałatki 
  • bardzo dobrze wzmacnia smak potraw rybnych
  • idealnie pasuje do dań z ryżem 
  • dobrze zgrywa się z pieprzem ziołowym i curry jako mieszanka przypraw
  • bardzo dobrze przyprawia ziemniaki i puree 

Kolendra właściwości. Jak wpływa na Twoje zdrowie?

  • ma dużo antyoksydantów, które zapobiegają wielu chorobom cywilizacyjnym 
  • obniża ciśnienie krwi i zły cholesterol
  • przyprawa, która poprawia apetyt 
  • zapobiega wzdęciom 

Kolendra przyprawa bez chemii Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: kolendra mielona 100%
  • Zawartość: 30 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok

Kolendra przepis: Antrykot wołowy z grilla z cukinią - Przepis Karola Okrasy

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy jak przygotować antrykot wołowy z grilla z cukinią z dodatkiem kolendry.

Składniki: 

  • 4 kotlety z antrykotu z kością
  • 1 łyżka ziaren kolendry, 1 łyżka ziaren kminu rzymskiego, 1 ostra papryczka
  • 2 cukinie
  • 1 pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku
  • 200 ml gęstego naturalnego jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczki oleju z pestek dyni
  • sól, pieprz, ekologiczna oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. W moździerzu ucieramy ziarna kolendry i kminu rzymskiego z posiekaną ostrą papryczką. Taką masą dokładnie nacieramy kotlety z obu stron, potem polewamy je oliwą.
  2. Cukinie kroimy wzdłuż na pół, posypujemy posiekanymi listkami bazylii, rozgniecionymi ziarnami kolendry i kminu rzymskiego, plasterkami czosnku, solą, polewamy oliwą.
  3. Sos do kotletów: do miski przekładamy posiekane liście bazylii, jogurt, musztardę, posiekana ostra papryczkę, olej z pestek dyni, sól do smaku. Wszystko razem miksujemy na gładka masę, dolewając odrobinę oliwy. Sos odstawiamy, aby składniki się przegryzły.
  4. Kotlety układamy na grillu nad żarem, obok zamarynowane cukinie. Powoli pieczemy mięso na brązowy kolor z obu stron, ważne aby w środku pozostało różowe.
  5. Upieczone kotlety przekładamy na talerze wraz z upieczoną cukinią, polewamy sosem.
  6. Kotlety i cukinie możemy też upiec w domu na patelni grillowej, ale oczywiście nie będziemy mieli wspaniałego aromatu dymu.

Często kupowane razem:

  • Kolendra Dary Natury przyprawa bez chemii 30 gramów
  • +
  • Pieprz ZIELONY Dary Natury przyprawa bez chemii 20 g
  • +
  • Bazylia przyprawa bez chemii Dary Natury 25 g
  • Cena całkowita: 15,09 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: