Mieszanka ziołowa z wszewłogą do miodu świętej Hildegardy suplement diety 70 g
84,90 zł
Brutto
8B96-1272B
- ekologiczna mieszanka przypraw z wszewłogą
- idealna do mieszanki z miodem gruszkowym
- stworzona zgodnie z recepturą świętej Hildegardy - średniowiecznej mniszki i zielarki
- w połączeniu z gruszkami i miodem tworzy mus, który według Hildegardy jest skutecznym środkiem oczyszczającym jelita z pleśni i grzybów
- naturalny środek na migrenę
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Mieszanka z wszewłogą do miodu gruszkowego - suplement receptury świętej Hildegardy
Mieszankę z wszewłogą stosuje się do sporządzenia miodu gruszkowego z wszewłogą górską - naturalnego suplementu diety, mającego niezwykłe właściwości zdrowotne! Mieszanka przygotowana jest zgodnie z recepturą świętej Hildegardy - średniowiecznej mniszki i zielarki, uzdrowicielki.
Tak św. Hildegarda pisze o jego właściwościach: „Są to najlepsze powidła, cenniejsze niż złoto i pożyteczniejsze niż najczystsze złoto, bowiem usuwają migrenę, zmniejszają duszności (…)oraz eliminują ową chorobę i wszystkie złe soki, które są w człowieku, w ten sposób go oczyszczając (…)”.(„Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Mieszanka z wszewłogą i miodem - właściwości
- Mieszanka w połączeniu z gruszkami i miodem tworzy mus, który według Hildegardy jest skutecznym środkiem oczyszczającym jelita z pleśni i grzybów oraz usuwającym z nich złogi.
- Przyczynia się tym samym do regeneracji flory jelitowej.
- Regeneracja jelit natomiast jest warunkiem wzmocnienia osłabionego układu odpornościowego.
- Kuracja miodem gruszkowym z wszewłogą górską przynosi efekty wspomagając leczenie chorób jelit m.in. wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, choroby Leśniowskiego- Crohna, jelita nadwrażliwego a także nieżytu żołądka.
- Jest pomocna również w zapaleniu zatok, przewlekłych stanach zapalnych migdałków, przewlekłych infekcjach, dolegliwościach reumatycznych i zapaleniu stawów.
- Sprawdziła się wielokrotnie w usuwaniu migreny.
- Najlepiej jest przeprowadzić kurację na wiosnę lub na jesieni.
- Dobrym uzupełnieniem kuracji jest włączenie dobrej jakości probiotyku - probiotyki polecane przez Sunvita
Jak przygotować mieszankę z wszewłogą i miodem gruszkowym?
- Przygotowanie: Gruszki (1kg) obrać i ugotować na miękko, odcedzić wodę. Dodać do musu 6 łyżek rozgrzanego, odszumowanego miodu oraz mieszankę z wszewłogą górską (70g). Wszystkie składniki wymieszać i krótko zagotować. Wlać do słoiczków i przechowywać w lodówce.
- Odszumowanie miodu: szklankę z miodem wstawić do wody, wodę zagotować, mieszając miód zebrać z niego tworzącą się pianę (resztki pyłku kwiatowego i wosku).
- Sposób użycia: rano na czczo 1 łyżeczkę, po obiedzie 2 łyżeczki, przed snem 3 łyżeczki
- Zalecany czas trwania kuracji 4 tygodnie. 1 opakowanie 70 g starczy na 2 tygodniową kurację dla 1 osoby. Zażywa się go tak długo, aż ataki migreny osłabną lub całkiem znikną.
Dodatkowe informacje
- Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
- Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
- Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
- Składniki: korzeń wszewłogi górskiej (35%), korzeń galgantu, korzeń lukrecji, cząber.
- Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Zawartość opakowania: 70 gramów
Zobacz także
9 innych produktów w tej samej kategorii: