Mieszanka ziołowa z wszewłogą do miodu świętej Hildegardy suplement diety 70 g

Mieszanka ziołowa z wszewłogą do miodu świętej Hildegardy suplement diety 70 g

84,90 zł
Brutto
8B96-1272B
  • ekologiczna mieszanka przypraw z wszewłogą
  • idealna do mieszanki z miodem gruszkowym
  • stworzona zgodnie z recepturą świętej Hildegardy - średniowiecznej mniszki i zielarki
  • w połączeniu z gruszkami i miodem tworzy mus, który według Hildegardy jest skutecznym środkiem oczyszczającym jelita z pleśni i grzybów
  • naturalny środek na migrenę
Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Mieszanka z wszewłogą do miodu gruszkowego - suplement receptury świętej Hildegardy

Mieszankę z wszewłogą stosuje się do sporządzenia miodu gruszkowego z wszewłogą górską - naturalnego suplementu diety, mającego niezwykłe właściwości zdrowotne! Mieszanka przygotowana jest zgodnie z recepturą świętej Hildegardy - średniowiecznej mniszki i zielarki, uzdrowicielki. 

Tak św. Hildegarda pisze o jego właściwościach: „Są to najlepsze powidła, cenniejsze niż złoto i pożyteczniejsze niż najczystsze złoto, bowiem usuwają migrenę, zmniejszają duszności (…)oraz eliminują ową chorobę i wszystkie złe soki, które są w człowieku, w ten sposób go oczyszczając (…)”.(„Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Mieszanka z wszewłogą i miodem - właściwości

  • Mieszanka w połączeniu z gruszkami i miodem tworzy mus, który według Hildegardy jest skutecznym środkiem oczyszczającym jelita z pleśni i grzybów oraz usuwającym z nich złogi.
  • Przyczynia się tym samym do regeneracji flory jelitowej.
  • Regeneracja jelit natomiast jest warunkiem wzmocnienia osłabionego układu odpornościowego.
  • Kuracja miodem gruszkowym z wszewłogą górską przynosi efekty wspomagając leczenie chorób jelit m.in. wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, choroby Leśniowskiego- Crohna, jelita nadwrażliwego a także nieżytu żołądka.
  • Jest pomocna również w zapaleniu zatok, przewlekłych stanach zapalnych migdałków, przewlekłych infekcjach, dolegliwościach reumatycznych i zapaleniu stawów.
  • Sprawdziła się wielokrotnie w usuwaniu migreny.
  • Najlepiej jest przeprowadzić kurację na wiosnę lub na jesieni.
  • Dobrym uzupełnieniem kuracji jest włączenie dobrej jakości probiotyku -  probiotyki polecane przez Sunvita

Jak przygotować mieszankę z wszewłogą i miodem gruszkowym?

  • Przygotowanie: Gruszki (1kg) obrać i ugotować na miękko, odcedzić wodę. Dodać do musu 6 łyżek rozgrzanego, odszumowanego miodu oraz mieszankę z wszewłogą górską (70g). Wszystkie składniki wymieszać i krótko zagotować. Wlać do słoiczków i przechowywać w lodówce.
  • Odszumowanie miodu: szklankę z miodem wstawić do wody, wodę zagotować, mieszając miód zebrać z niego tworzącą się pianę (resztki pyłku kwiatowego i wosku).
  • Sposób użycia: rano na czczo 1 łyżeczkę, po obiedzie 2 łyżeczki, przed snem 3 łyżeczki
  • Zalecany czas trwania kuracji 4 tygodnie. 1 opakowanie 70 g starczy na 2 tygodniową kurację dla 1 osoby. Zażywa się go tak długo, aż ataki migreny osłabną lub całkiem znikną.

Dodatkowe informacje

  • Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
  • Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
  • Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
  • Składniki: korzeń wszewłogi górskiej (35%), korzeń galgantu, korzeń lukrecji, cząber.
  • Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Zawartość opakowania: 70 gramów