Galgant korzeń mielony świętej Hildegardy suplement diety 100 g

Galgant korzeń mielony świętej Hildegardy suplement diety 100 g

40,99 zł

(40,99 zł /100 g)

Brutto
481D-242DC
  • ekologiczny mielony korzeń galgantu
  • według receptury świętej Hildegardy - średniowiecznej mniszki i zielarki
  • zdrowy dodatek do przypraw szczególnie w sezonie jesienno-zimowym
  • ma działanie rozkurczowe 

Ilość

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Galgant - korzeń mielony. Przyprawa i suplement rozkurczowy

Galgant ma właściwości rozkurczowe. Dzięki nim świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, skurczach żołądka i jelit oraz mdłościach. Pomaga w stanach wyczerpania i osłabienia. U św. Hildegardy jest on jedną z ważniejszych przypraw. Na początku należy przyprawiać potrawy ostrożnie, gdyż galgant jest bardzo pikantny. Jednakże według Hildegardy wskazane jest jego częste stosowanie (np. w celu poprawy trawienia).

Korzeń galgantu - co mówiła o nim święta Hildegarda?

Św. Hildegarda pisze o szerokim zastosowaniu galgantu: „Galgant jest prawie całkowicie gorący,(…) i odznacza się szerokim zakresem działania”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen). Galgant (łac. Alpinia officinarum) w medycynie św. Hildegardy figuruje głównie jako przyprawa „nasercowa” pomagająca w bólach, osłabieniu i skurczach serca oraz zaburzeniach krążenia. „Kto odczuwa dolegliwości sercowe i z tego powodu mdleje, ten powinien natychmiast zjeść galgant, a poczuje się lepiej”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Do czego można dodawać mielony galgant?

Suszony galgant w zmielonej formie ma bardziej skoncentrowany smak. Można dodawać go do gotujących się potraw, a mielony galgant doskonale sprawdzi się jako przyprawa do mięs, warzyw, a nawet wypieków. 

Galgant - korzeń mielony świętej Hildegardy

  • Składniki: korzeń galgantu mielony.
  • Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Sposób użycia: w sezonie jesienno-zimowym dodawać szczyptę do wszelkich potraw.
  • Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
  • Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
  • Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
  • Zawartość opakowania: 100 gramów.