Bertram korzeń mielony suplement diety świętej Hildegardy 100 g

Bertram korzeń mielony suplement diety świętej Hildegardy 100 g

85,90 zł

(73,90 zł /100 g)

Brutto
9339-525F2
  • korzeń bertramu rzymskiego
  • przygotowany według receptury świętej Hildegardy z Bingen
  • najlepsza przyprawa na problemy żołądkowo-jelitowe
  • naturalny suplement na niestrawności
  • znakomity do posypywania potraw (np. chleba) lub jako dodatek do gotowania np. sosów, zup, potraw z orkiszem
Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Bertram Korzeń Mielony – naturalne wsparcie dla zdrowia

Korzeń bertramu (Anacyclus pyretrum) to wyjątkowa przyprawa ceniona w kuchni św. Hildegardy. Ma łagodnie ostry smak i pasuje do niemal każdej potrawy. Ceniona za swoje niezwykłe właściwości zdrowotne. 

Dlaczego warto stosować bertram?

  • Wspiera trawienie – pomaga przy niestrawności, ułatwia przyswajanie składników odżywczych.
  • Wzmacnia odporność – działa rozgrzewająco, pomaga przy przeziębieniach i usuwa nadmiar śluzu.
  • Dodaje energii – poprawia samopoczucie, wspomaga układ nerwowy i jasność umysłu.
  • Dla każdego – korzystny zarówno dla zdrowych, jak i osłabionych organizmów.

Bertram mielony - co mówiła o nim święta Hildegarda?

Św. Hildegarda tak opisywała właściwości bertramu:

„Bertram odznacza się umiarkowanym i dość suchym ciepłem. Ta łagodna mieszanka jest czysta i zawiera dobrą siłę oddziaływania. Spożywany przez zdrowego człowieka przynosi korzyść, bowiem zmniejsza w nim zgniliznę, zwiększa ilość dobrej krwi i zapewnia jasny umysł (…) Choremu, który pod względem fizycznym jest już prawie wykończony, pomaga odzyskać siły (…) Często spożywającemu go człowiekowi bertram zapewnia dobre trawienie, bowiem swoim ciepłem trawi każdą potrawę (…) Niezależnie od tego, z czym jest jedzony, czy to na sucho, czy w potrawie, jest pożyteczny i dobry zarówno dla chorych, jak i dla zdrowych. Bowiem często spożywany przepędza z człowieka chorobę i zapobiega jej”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)

Bertram korzeń mielony świętej Hildegardy - dodatkowe informacje

  • Składniki: korzeń bertramu mielony.
  • Sposób użycia: 1-3 szczypty do posypywania potraw (np. chleba) lub jako dodatek do gotowania np. sosów, zup, potraw z orkiszem.
  • Chronić przed światłem, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
  • Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
  • Zawartość opakowania: 100 gramów
  • Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.