Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

YOGI TEA® Rose- róża

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Yogi Tea
Kod produktu: 58C9-1528E

Opis

Róża

Wspaniały kwiatowy zapach płatków róży jest zniewalający. Wdychaj pełną piersią ten piękny aromat. Pij tę herbatę powoli, małymi łyczkami, zanurzając się w wybornym smaku kwiatowej mieszanki rumianku, hibiskusa, bzu czarnego i lawendy. Subtelne przesłanie tej herbaty to „posłaniec miłości”.


hibiskus*, kwiat rumianku*, kwiat bzu czarnego*, kwiat lipy*, płatki róży*, cynamon*, kwiat lawendy*, krwawnik*, imbir*, czarny pieprz*, koper włoski (fenkuł)*, korzeń kurkumy*, naturalny aromat, płatki słonecznika*, lucerna*, babka lancetowata*, kardamon*, goździki*, napój z kombuchy w proszku*

* z certyfikowanych upraw ekologicznych


Składniki

Kwiaty róży pachną tak samo cudownie jak wyglądają. Również jako roślina lecznicza ten majestatyczny krzew jest ceniony od stuleci - w XVII wieku róże znajdowały się w co trzecim leku. Kwiaty róży pachną odurzająco i zawierają oprócz olejków eterycznych również cenne garbniki.

Ketmia, jak również nazywany jest hibiskus, była stosowana w Grecji już przed tysiącami lat jako roślina lecznicza - stąd również jej grecka nazwa Althaea, która w tłumaczeniu znaczy „leczę“. Ta wieloletnia roślina kwitnie od czerwca do sierpnia i wytwarza słodkawe, skrzynkowe owoce.

Kwiaty lawendy. Na obszarach wokół Morza Śródziemnego wszędzie można poczuć mocny zapach lawendy. Z tych okolic pochodzi ta należąca do rodziny jasnotowatych roślina lecznicza - nawet jeśli jest ona obecnie uprawiana na całym świecie, ze względu na swe przepiękne, bogate w składniki odżywcze kwiaty. Smak lawendy jest cierpko-korzenny i gorzkawy i zawiera ona cenne olejki eteryczne.

Rumianek. Już w końcu XVI wieku przyjemnie pachnący rumianek został przez sławnego lekarza i botanika Hieronymusa Bocka określony jako „ziele najczęściej stosowane w lecznictwie“. Ze względu na swe liczne korzystne właściwości w roku 1987 został wybrany pierwszą „rośliną leczniczą roku“, w roku 2002 był „rośliną leczniczą roku“.

Kwiaty bzu czarnego. Już Hipokrates, najbardziej znany lekarz starożytności, określał czarny bez mianem „apteczki“. Liczne substancje czynne, jak witaminy C i B, olejki eteryczne czy kwasy owocowe uczyniły z tego lekko gorzkawo smakującego krzewu jedną z najbardziej znanych na świecie roślin leczniczych.

Kwiat lipy. Korzystne właściwości kwiatu lipy ceniono już w średniowieczu zaś w czasach współczesnych kwiaty lipy zaliczają się do znanych na całym świecie naturalnych środków leczniczych. Pachną niezwykle aromatycznie, mają lekko słodki smak i zawierają cenne flawonoidy oraz olejki eteryczne.

Cynamon należał dawniej do najdroższych przypraw świata i podobno był używany już w Chinach 3.000 lat przed naszą erą jako roślina lecznicza i przyprawowa. Cynamon uzyskuje się z kory południowoazjatyckiego drzewa cynamonowego, ma on aromatycznie słodkawy smak oraz i zawiera taninę i drogocenne oleje.

Krwawnik pospolity. Ze względu na naturalną zawartość substancji czynnych jak olejek eteryczny, azotany, inulina czy sole potasu ta roślina lecznicza jest zwana w Austrii „zielem na bóle brzucha“. Krwawnik pospolity rośnie w całej Europie i należy do rodziny astrowatych. Jej białe kwiaty, zebrane w baldachy mają świeży, rumiankowy aromat.

Imbir. Od ponad 3.000 lat imbir jest używany na Dalekim Wschodzie jako roślina przyprawowa i lecznicza. Posiada on owocowo-ostry smak i zawiera oprócz różnych witamin również olejki eteryczne oraz cenne minerały.

Czarny pieprz, zwany również „królem przypraw“, stanowi obecnie wraz z solą najważniejszą przyprawę świata. Pochodzi z indyjskiego wybrzeża Malabar i ma intensywnie korzenny smak lekko ostry do ostrego. Starożytna sztuka uzdrawiania ajurweda zaleca czarny pieprz nie tylko jako przyprawę, lecz ze względu na jego cenne substancje czynne również jako roślinę leczniczą.

Fenkuł jest jedną z najdawniej znanych na świecie roślin leczniczych. Należy do rodziny baldaszkowatych (selerowatych) i jest od tysiącleci lubiany na całym świecie ze względu na swój intensywny aromat. Fenkuł ma słodkawo-korzenny smak, który nieco przypomina anyż.

Kurkuma jest starą rośliną leczniczą, rosnącą przeważnie w Azji Południowej oraz na obszarze wokół Morza Śródziemnego. Należy do rodziny imbirowatych i stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. W Indiach podobna do imbiru, lekko pikantna kurkuma zaliczała się już przed ponad 5.000 lat do najważniejszych przypraw i uchodziła nawet za świętą, ze względu na swe lecznicze oddziaływanie.

Słoneczniki, dorastające nawet do wysokości pięciu metrów uchodzi w swojej ojczyźnie Ameryce Południowej za symbol mocy boga słońca. Jaskrawo żółte płatki ich kwiatów mają słodko-łagodny smak i zawierają oprócz ważnych witamin również cenne minerały.

Alfalfa. „Ojciec wszelkiej żywności“, jak brzmi tłumaczenie nazwy Alfalfa z arabskiego, ze względu na swoje cenne składniki ceniona jest od wieków. Nasiona rośliny zwanej u nas „lucerną” zawierają oprócz białek, minerałów i mikroelementów również liczne witaminy, wśród których znajdują się witaminy E, K, B6 oraz D. Alfalfa ma delikatnie orzechowy i aromatycznie-korzenny smak.

Babka lancetowata jest rośliną zielną o podłużnych liściach zebranych w rozetę. Rośnei nawet w najodleglejszych zakątkach świata a najlepiej czuje się na łąkach i obrzeżach dróg. Ze względu na wysoką zawartość witaminy C starożytni Germanie nazywali ją „Läkeblad“, co w tłumaczeniu znaczy „uzdrawiający liść“. Ziele babki ma lekko słonawy i gorzkawy smak.

Kardamon stanowi od stuleci jedną z najbardziej popularnych przypraw na całym obszarze Azji i Arabii. Jego subtelny, słodkawo-ostry aromat predestynuje kardamon do stosowania go w licznych potrawach - od ostrych potraw curry aż po korzenne pierniczki bożonarodzeniowe. Dzięki swoim olejkom eterycznym i innym ważnym składnikom odżywczym kardamon stanowi poza tym jedną z najstarszych roślin leczniczych świata.

Goździki są pączkami kwiatowymi drzewa zwanego goździkowcem i w naszych szerokościach geograficznych są znane głównie jako przyprawa do potraw takich jak pierniki, czy modra kapusta. Należą do rodziny mirtowatych i charakteryzują się intensywnie korzennym aromatem, za który w starożytnych Chinach oraz w Egipcie płacono za nie złotem, tyle, ile ważyły.


Suszony sok z kombuczy. Kombucza stanowi symbiozę rozmaitych drożdży i już od tysiącleci pije się go ze względu na jego niezwykły aromat i cenne składniki. Kombucza ma kwaskowato-słodkawy smak i zawiera oprócz witamin C, B, D oraz K również żelazo i cenny kwas foliowy.

Jedno opakowanie 34g zawiera 17 (2g) saszetek ekspresowych


Producent:
YOGI TEA GmbH
Burchardstraße 24
D-20095 Hamburg
Niemcy


Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl