Nasze certyfikaty

Sos sojowy mocny Tamari BIO

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 18,10 zł 18.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: TerraSana
Kod produktu: DD63-5933F

Opis

SKŁADNIKI
woda, ziarno soi*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 7,20 g
w tym cukry - 0,50 g
Białko - 14 g
Sól - 13,10 g
Błonnik - 0,70 g

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Holandia
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Japonia
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 250 ml.


Producent:
TerraSana
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

FILETY KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSU SOJOWEGO I POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH

SKŁADNIKI

  • 500 g filetów z kurczaka
MARYNATA:
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka octu ryżowego lub winnego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • W rondelku zagotować składniki marynaty, po zagotowaniu od razu odstawić z ognia, ostudzić. Filety z kurczaka oczyścić z kostek i błonek, włożyć do woreczka na mrożonki, wlać ostudzoną marynatę i dokładnie wymieszać, zawiązać i odstawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny (można też na noc, do lodówki). Jeśli nie mamy woreczka, możemy włożyć filety z marynatą do miski.
  • Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Do małej formy żaroodpornej włożyć filety, marynatę zlać do szklanki i zachować. Jeśli forma, w której pieczemy kurczaka jest duża, można na jej dno wlać 2 - 3 łyżki gorącej wody. Filety polać 2 łyżkami marynaty i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut w 190 stopniach C. W czasie pieczenia mniej więcej 3 razy polać mięso resztą marynaty.
  • Wyjąć z piekarnika, mięso wyłożyć na deskę. Kurczaka najlepiej pokroić dopiero po około 7 minutach, aby z mięsa nie wypłynęły soki (przez co utraciłoby swoją soczystość).
  • Filety przechowujemy w całości, w lodówce (np. w formie, w której się piekły) zalane marynatą. Pozostałą marynatę zredukować do bardziej gęstego sosu. Można to zrobić na kuchence, w formie, w której piekł się kurczak lub zlać sos do rondelka i gotować przez kilka minut, na średnim ogniu, aż trochę zgęstnieje.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl