Promocje
24. PACHAKA - Kuracja odwykowa
24. PACHAKA - Kuracja odwykowa
23,00 zł 18,99 zł
szt.
23. NIMBA
23. NIMBA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
22. MAHAPHALA
22. MAHAPHALA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
21. KATPHALA
21. KATPHALA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
20. KARAVI - Alergie
20. KARAVI - Alergie
23,00 zł 18,99 zł
szt.
18. KALAMEGHA
18. KALAMEGHA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
17. JATAMANSI
17. JATAMANSI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
14. GUDUCHI
14. GUDUCHI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
13. GOKSHURA
13. GOKSHURA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
12. GAURI
12. GAURI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
11. DHATAKI - Obfite krwawienia menstruacyjne
11. DHATAKI - Obfite krwawienia menstruacyjne
23,00 zł 18,99 zł
szt.
10. DALCHINI - Drogi oddechowe
10. DALCHINI - Drogi oddechowe
23,00 zł 18,99 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
100 % BIO Młody Jęczmień Suplement diety 270 g.
100 % BIO Młody Jęczmień Suplement diety 270 g.
181,00 zł 149,00 zł
szt.
 Witamina K2MK7 suplement diety
Witamina K2MK7 suplement diety
71,00 zł 65,00 zł
szt.

Sos sojowy mocny Tamari BIO

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 18,10 zł 18.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: TerraSana
Kod produktu: DD63-5933F

Opis

SKŁADNIKI
woda, ziarno soi*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 7,20 g
w tym cukry - 0,50 g
Białko - 14 g
Sól - 13,10 g
Błonnik - 0,70 g

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Holandia
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Japonia
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 250 ml.


Producent:
TerraSana
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

FILETY KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSU SOJOWEGO I POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH

SKŁADNIKI

  • 500 g filetów z kurczaka
MARYNATA:
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego ciemnego
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka octu ryżowego lub winnego
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • W rondelku zagotować składniki marynaty, po zagotowaniu od razu odstawić z ognia, ostudzić. Filety z kurczaka oczyścić z kostek i błonek, włożyć do woreczka na mrożonki, wlać ostudzoną marynatę i dokładnie wymieszać, zawiązać i odstawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny (można też na noc, do lodówki). Jeśli nie mamy woreczka, możemy włożyć filety z marynatą do miski.
  • Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Do małej formy żaroodpornej włożyć filety, marynatę zlać do szklanki i zachować. Jeśli forma, w której pieczemy kurczaka jest duża, można na jej dno wlać 2 - 3 łyżki gorącej wody. Filety polać 2 łyżkami marynaty i wstawić do piekarnika. Piec przez 25 minut w 190 stopniach C. W czasie pieczenia mniej więcej 3 razy polać mięso resztą marynaty.
  • Wyjąć z piekarnika, mięso wyłożyć na deskę. Kurczaka najlepiej pokroić dopiero po około 7 minutach, aby z mięsa nie wypłynęły soki (przez co utraciłoby swoją soczystość).
  • Filety przechowujemy w całości, w lodówce (np. w formie, w której się piekły) zalane marynatą. Pozostałą marynatę zredukować do bardziej gęstego sosu. Można to zrobić na kuchence, w formie, w której piekł się kurczak lub zlać sos do rondelka i gotować przez kilka minut, na średnim ogniu, aż trochę zgęstnieje.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl