Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Sól ziołowa 90 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,10 zł 4.10
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: EC68-5367A

Opis

Skład: sól kuchenna 68%, oregano, lubczyk, liść, czosnek, lubczyk korzeń, cebula suszona, cząber, pietruszka natka (w różnych proporcjach)

Zawartość: 90 gram

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

 

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chleb ziołowy z serem cheddar

SKŁADNIKI

Składniki (1 warkocz):
* 450 g mąki pszennej chlebowej
* 1,5 łyżeczki soli ziołowej
* 7 g (opakowanie) suchych drożdży
* 85 sera cheddar, startego na tarce
* 1 łyżka ziół prowansalskich
* 150 ml mleka, letniego i odrobinę dodatkowo do posmarowania
* ok. 150 ml wody, letniej


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać do miski mąkę, dodać sól, drożdże, ser i zioła prowansalskie; wymieszać. Zrobić wgłębienie, wlać mleko i wodę; wymieszać aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Na blacie oprószonym mąką wy łożyć masę i wyrabiać aż do uzyskania gładkiej i jednolitej tekstury (u mnie kilka minut). Uformować kulę, włożyć do miski lekko wysmarowanej olejem, przykryć i ostawić do wyrośnięcia aż powoi swoją objętość.
Wyłożyć wyrośniętą masę na blat oprószony mąką, podzielić na 2 równe części; z obu połówek zrobić długi rulon, położyć obok siebie, złączyć końcówkami z jednej strony i przekładać jeden rulon pod drugim (na kształt warkocza); złączyć końcówki. Położyć na blasze wysmarowanej masłem (wyłożonej papierem do pieczenia / podkładką silikonową) i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości na około 30 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 °, posmarować wierzch odrobiną mleka (przy pomocy pędzelka kuchennego); piec 35-45 minut (u mnie 45 min.) do momentu aż chleb nabierze złocistej barwy, a ostukany od spodu, będzie wydawał głuchy dźwięk. Studzić na kratce.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl