Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Sól ziołowa 700 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 17,10 zł 17.10
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: EC68-5367A_20200404153309

Opis

Skład: sól kuchenna 68%, oregano, lubczyk, liść, czosnek, lubczyk korzeń, cebula suszona, cząber, pietruszka natka (w różnych proporcjach)

Zawartość: 90 gram

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

 

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chleb ziołowy z serem cheddar

SKŁADNIKI

Składniki (1 warkocz):
* 450 g mąki pszennej chlebowej
* 1,5 łyżeczki soli ziołowej
* 7 g (opakowanie) suchych drożdży
* 85 sera cheddar, startego na tarce
* 1 łyżka ziół prowansalskich
* 150 ml mleka, letniego i odrobinę dodatkowo do posmarowania
* ok. 150 ml wody, letniej


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać do miski mąkę, dodać sól, drożdże, ser i zioła prowansalskie; wymieszać. Zrobić wgłębienie, wlać mleko i wodę; wymieszać aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Na blacie oprószonym mąką wy łożyć masę i wyrabiać aż do uzyskania gładkiej i jednolitej tekstury (u mnie kilka minut). Uformować kulę, włożyć do miski lekko wysmarowanej olejem, przykryć i ostawić do wyrośnięcia aż powoi swoją objętość.
Wyłożyć wyrośniętą masę na blat oprószony mąką, podzielić na 2 równe części; z obu połówek zrobić długi rulon, położyć obok siebie, złączyć końcówkami z jednej strony i przekładać jeden rulon pod drugim (na kształt warkocza); złączyć końcówki. Położyć na blasze wysmarowanej masłem (wyłożonej papierem do pieczenia / podkładką silikonową) i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości na około 30 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 °, posmarować wierzch odrobiną mleka (przy pomocy pędzelka kuchennego); piec 35-45 minut (u mnie 45 min.) do momentu aż chleb nabierze złocistej barwy, a ostukany od spodu, będzie wydawał głuchy dźwięk. Studzić na kratce.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl