

SOS SOJOWY ŁAGODNY SHOYU BIO
Opis
SKŁADNIKI
woda, ziarno soi*, pszenica*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 264 kJ / 62 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 6,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 8,80 g
Sól - 12,2 g
Błonnik - 0,70 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera gluten.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Japonia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 250 ml.
Producent:
TerraSana
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Pieczone żeberka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego
SKŁADNIKI:
1,5 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
1/2 puszki krojonych pomidorów,
1 łyżka miodu,
2 łyżki sosu sojowego łagodnego,
2 łyżki majeranku,
1 łyżka słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
kluski śląskie:
1 kg ziemniaków,
mąka ziemniaczana 1/4 objętości ugotowanych ziemniaków,
sól.
PRZYGOTOWANIE:
Żeberka myjemy i kroimy co drugą kość. Dodajemy do nich przyprawy: majeranek, słodką paprykę, pieprz oraz sos sojowy, pomidory, miód i pokrojoną w piórka cebulę, Mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładamy żeberka z marynatą do rękawa do pieczenia. Umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym (bez pokrywki) i pieczemy 2 godziny- przez 15 minut w 200 stopniach, później w 180 stopniach.
Kluski śląskie: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Układamy je w misce i wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Zagniatamy. Odrywamy po kawałku i formujemy w kulki, robiąc palcem dziurkę. Wrzucamy na wrzątek (do osolonej wody) i gotujemy je 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.