Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaski PIEPRZ ZIOŁOWY 200 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 15,40 zł 15.40
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: F71C-40858_20200404153010

Opis

Przyprawa bardzo powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.

Składniki: gorczyca biała, majeranek (po 15%), lubczyk, chrzan, pieprz czarny mielony, papryka ostra, cząber, kolendra, kminek, czarnuszka (w różnych proporcjach).

Zawartość: 200 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Królik duszony w białym winie z warzywami

składniki na 4 porcje :

  • 4 udka z królika - bez skóry 
  • 1 duża marchewka
  • 1 nieduża pietruszka, korzeń 
  • kawałek korzenia selera
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 nieduże listki laurowe
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 butelka białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki mąki pszennej 
  • 1 łyżeczka Podlaskiego pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 większe szalotki 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 
  • 1-2 łyżki masła klarowanego
  • kilka łyżek słodkiej śmietanki
  • do smaku - sól, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania: 

udka królicze opłukałam i osuszyłam. Włożyłam do pojemnika. Marchewkę, korzeń pietruszki i selera oczyściłam i pokroiłam w dość drobną kosteczkę, dorzuciłam do udek. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie i trochę tymianku. Wlałam prawie całe wino, zamknęłam pojemnik i odstawiłam na kilkanaście godzin do lodówki żeby mięso się zamarynowało. Jeśli wino niedokładnie przykrywa królika to dobrze co jakiś czas przekręcić go żeby równo nasiąkł marynatą.

Następnego dnia wyjęłam udka z marynaty a ją samą przecedziłam dokładnie - oczywiście niczego nie wylewamy ani nie wyrzucamy! Udka osuszyłam dobrze ręcznikami papierowymi. Obtoczyłam w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i łyżeczką soli. W rondlu rozgrzałam olej z masłem i zrumieniłam mięso z obu stron. Obsmażone wyjęłam na talerz a do rondla dodałam pokrojoną w kosteczkę szalotkę i po chwili osączone warzywa z marynaty razem z zielem angielskim. Tymianek i liście laurowe związałam w pęczek dodając natkę pietruszki.

Kiedy warzywa lekko się zrumieniły dołożyłam do nich królika oraz pęczek ziół. Wlałam marynatę. Dusiłam mięso ok. półtorej godziny aż zmiękło, a sos zgęstniał. Gdyby jednak był zbyt rzadki po prostu trzeba zdjąć pokrywę, zwiększyć ogień pod rondlem i odparować nadmiar płynu. Na koniec doprawiłam całość śmietanką i odrobiną soli oraz pieprzu ziołowego, tak do smaku.

Podałam z ziemniakami z wody. 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl