

Podlaska przyprawa w DIECIE BEZSOLNEJ 50 gram
Opis
Przyprawa ta może częściowo zastąpić sól, polecana jest dla osób, które muszą lub chcą unikać solenia lub soli mniej.
Skład: cebula suszona 20%, czosnek, goździki, imbir, koper, majeranek, pietruszka, seler (w różnych proporcjach)
Zawartość: 50 gram.
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Owsiane klopsiki z kurczaka w sosie koperkowym
Składniki (2 porcje)
300 g mięsa drobiowego
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 łyżka stołowa Podlaskiej przyprawy w diecie bezsolnej
szczypta pieprzu
4-5 listków bazylii
szklanka płatków owsianych
2 łyżki oliwy
3 łyżki śmietany 30%
2 łyżki posiekanego, świeżego koperku
Wykonanie:
1) Mięso kroimy w drobną kostkę i blendujemy razem z czosnkiem (bądź wrzucamy do maszynki), po czym mieszamy bardzo dokładnie z rozbitym jajkiem, przyprawą i posiekaną bazylią .
2) Masę mieszamy z płatkami owsianymi i rozgrzewamy na patelni oliwę.
3) Z masy lepimy kilku formatu orzecha włoskiego i kładziemy na gorący tłuszcz. Klopsiki powinny się smażyć przez ok. 3-4 minuty, po obu stronach, do delikatnego zbrązowienia. Mięso zalewamy śmietaną i posypujemy koperkiem. Dusimy kilka minut pod przykryciem.
Podawać z kaszą jaglaną i mizerią.