Promocje
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 18,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaska przyprawa do dań z fasoli

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,80 zł 3.80
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 296E-330BA

Opis

Skład: cząber, kolendra, bylica, kminek, pieprz czarny, papryka, hyzop, tymianek, czosnek, rozmaryn, ziele angielskie, majeranek, szałwia, jałowiec, warzywa (w różnych proporcjach)

Zawartość: 30 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Fasolka po bretońsku - przepis

600 g fasoli Piękny Jaś
po 250 g kiełbasy i wędzonego boczku
2 puszki pomidorów krojonych  (albo ok. 2 kg świeżych pomidorów obranych ze skórki, pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
ok. 10 ziarenek czarnego pieprzu
sól i pieprz
łyżeczka podlaskiej przyprawy do dań z fasoli
olej do smażenia

Fasolę przejrzyj, usuń uszkodzone ziarna i zanieczyszczenia, a następnie przepłucz. Przełóż do garnka i zalej wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostaw na około 12 godzin do namoczenia. Jeśli ziarna wcześniej wchłoną całą wodę, uzupełnij ją.

Po upływie tego czasu odlej wodę, w której fasolka się moczyła i nalej świeżej na tę samą wysokość. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu, lekko posól. Garnek ustaw na średnim ogniu. Fasolkę gotuj pod przykryciem przez około 2 godziny (lub do miękkości). W razie potrzeby uzupełniać odparowaną wodę. Po ugotowaniu fasolkę odcedź.

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę np. w półplasterki. Na sporej patelni lub w szerokim garnku rozgrzej olej. Wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekaną cebulę i przesmażaj, aż cebula się zeszkli. Dodaj boczek oraz cebulę i podsmaż, aż się lekko przyrumienią. Następnie wrzuć pomidory i chwilę podduś. Na koniec dodaj fasolkę. Dopraw niewielką ilością soli i pieprzu oraz przyprawami. Duś pod przykryciem przez około 0,5-1 godzinę. Jeśli zachodzi taka potrzeba dopraw jeszcze do smaku i podawaj.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl