

Podlaska przyprawa do GULASZU 50 gram
Opis
Skład: warzywa 20%, gałka muszkatołowa, papryka, majeranek, rozmaryn, kminek, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie (w różnych proporcjach)
Zawartość: 50 gram.
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Węgierski gulasz z kaszą gryczaną
Składniki:
łopatka wieprzowa 500 g
Podlaska przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
kasza gryczana 400 g
bulion 1 l
woda 1.25 l
papryka słodka 1 łyżeczka
papryka ostra 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
liść laurowy 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
kwaśna śmietana
kminek
olej do smażenia
Mięso pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę. Cebulę w drobną kostkę.
W rondlu usmaż mięso wraz z cebulą. Gdy będzie rumiane, dodaj obie papryki mielone oraz kminek i całość smaż kilka minut.
Teraz zalej mięso litrem wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś ok. 20-30 minut.
Podlaską przyprawę do gulaszu wymieszaj ze szklanką wody i wraz z papryką dodaj do mięsa. Duś kolejne 15 minut.
Kasze podsmaż w rondlu z olejem i po chwili zalej bulionem. Dodaj majeranek i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie przykryj pokrywką i postaw na najmniejszym ogniu na 8 minut.
Gdy kasza będzie miękka, przełóż ją na talerz i polej gulaszem. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i np. ogórkiem małosolnym.