Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaska przyprawa do GULASZU 50 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,00 zł 4.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: DD5F-1252A

Opis

Skład: warzywa 20%, gałka muszkatołowa, papryka, majeranek, rozmaryn, kminek, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie (w różnych proporcjach)

Zawartość: 50 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Węgierski gulasz z kaszą gryczaną

Składniki:
łopatka wieprzowa 500 g
Podlaska przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
kasza gryczana 400 g
bulion 1 l
woda 1.25 l
papryka słodka 1 łyżeczka
papryka ostra 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
liść laurowy 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
kwaśna śmietana 
kminek
olej do smażenia

Mięso pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę. Cebulę w drobną kostkę.
W rondlu usmaż mięso wraz z cebulą. Gdy będzie rumiane, dodaj obie papryki mielone oraz kminek i całość smaż kilka minut.
Teraz zalej mięso litrem wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś ok. 20-30 minut.
Podlaską przyprawę do gulaszu wymieszaj ze szklanką wody i wraz z papryką dodaj do mięsa. Duś kolejne 15 minut.
Kasze podsmaż w rondlu z olejem i po chwili zalej bulionem. Dodaj majeranek i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie przykryj pokrywką i postaw na najmniejszym ogniu na 8 minut.
Gdy kasza będzie miękka, przełóż ją na talerz i polej gulaszem. Podawaj z łyżką kwaśnej śmietany i np. ogórkiem małosolnym.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl