Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaska przyprawa do BIGOSU 50 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,00 zł 3.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 7FBA-1129B

Opis

Skład: warzywa 20%, pieprz czarny, papryka ostra, majeranek, kminek, kolendra, gorczyca biała, ziele angielskie, jałowiec, liść laurowy, warzywa (w różnych proporcjach)

Zawartość: 50 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Bigos staropolski

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg białej kapusty
300 g pieczonych mięs (np. łopatki wieprzowej, wołowiny, szynki)
400 g wędlin (wędzonej wiejskiej kiełbasy, kiełbasy jałowcowej)
100 g świeżego boczku (najlepiej boczek wędzony)
3 jabłka
50 g suszonych grzybów
2 cebule
1 łyżka masła
200 g suszonych śliwek
1/2 szklanki czerwonego wina
sól, pieprz i miód
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka rozmarynu
kilka nasion jałowca
3-4 listki laurowe
pieprz w ziarenkach (kilka)
1/2 łyżeczki ziela angielskiego


Sposób przygotowania:
Dzień wcześniej (a przynajmniej kilka godzin) śliwki zalewam wodą i odstawiam. Grzyby suszone również zalewam wodą. Namoczone grzyby gotuję (w tej wodzie, w której się moczyły). Śliwki odcedzam (wodę zachowuję) i kroję.
Kapuste dobrze płuczę 2-3 razy, jeśli jest bardzo kwaśna, odcedzam na dużym sicie. Kapustę kiszoną kroję drobno. Kapustę młodą kroję w paski i przelewam gorącą wodą. Odciskam. Gotuję na małym ogniu bez przykrycia.
Jabłka obiram i trę na tarce. Mięsa i wędliny kroję w równe kawałki i dodaję do kapusty. Wrzucam namoczone lub obgotowane śliwki i grzyby wraz z wodą ze śliwek i wodą z gotowania grzybów (mogą też być pieczarki pokrojone w kostke). Całość gotuję długo, do całkowitej miękkości, często mieszając (sos nie może zbyt szybko odparować).
Cebulę kroję drobno. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam cebule i podsmażam aż będzie szklista.
Wrzucam wszystkie przyprawy. Jeśli chodzi o sól, miód i pieprz to możecie dobrać wg smaku (około 3 łyżeczki soli, łyżeczkę miodu i łyżeczkę pieprzu). Wszystko mieszam. Dolewam wino. Mieszam duszę.
Kolejnego dnia znów podgrzewam. Bigos podgrzewam chwilkę każdego dnia przez kolejne trzy dni.
Niektórzy podprawiają bigos lekko rumianą zasmażką z mąki i tłuszczu, przez co bigos staje się bardziej zawiesisty. Ale jeśli bigos dobrze wysmażymy, dodatek zasmażki jest zbędny.
Można też bigos przyprawić łyżką gęstego przecieru pomidorowego.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl