Promocje
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
WILD ROSE BODY MILK 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 250 ml
19,99 zł 16,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 45,00 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 49,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaska przyprawa Pięć smaków 50 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,99 zł 4.99
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: D603-85722

Opis

Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat.

Skład: anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu (w równych proporcjach)

Zawartość: 50 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Indyk po chińsku

Składniki (porcja dla 4 osób):
250 g makaronu Mie
średni udziec z indyka
marchewka
papryka czerwona
papryka zielona
pędy bambusa ok. 200g
garść grzybów Mun
2 szklanki wywaru z warzyw lub drobiowego
sos sojowy łagodny lub mocny
ok. 3 cm świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
pieprz cayenne
kurkuma
Podlaska przyprawa pięć smaków
sezam do posypania

Przy tym daniu działam cały czas w woku, jeżeli go nie posiadasz użyj głębokiej patelni.

Mięso trzeba umyć i oczyszczone z błon i tłuszczu pokroić na kawałki. Tak przygotowane mieszam z sosem sojowym (żeby się połączyło, nie więcej) i odstawiam, można mięso zacząć marynować dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej.

Marchewkę i paprykę kroję w paseczki. Podsmażam po kolei na dużym ogniu na łyżce oleju marchewkę i paprykę. Nie powinno być zbyt dużej ilości warzyw w woku na raz. Przekładam to co usmażę do innego naczynia.

Imbir siekam i podsmażam, przekładam do naczynia z warzywami.

Smażę mięso z posiekanym czosnkiem. Kiedy się usmaży dodaję do niego warzywa z imbirem oraz pędy bambusa i grzyby Mun (wcześniej namoczone w ciepłej wodzie, odsączone i pokrojone).

Wlewam do woka wywar z warzyw oraz kilka (u mnie 4) łyżek sosu sojowego. Przyprawiam łyżeczką kurkumy i pieprzem cayenne oraz Podlaską przyprawą pięć smaków, nie dodaję soli - sos sojowy jest dosyć słony. Duszę wszystko kilka minut. W tym czasie gotuję makaron.

Ugotowany i odcedzony makaron dodaję do sosu i mieszam jeszcze chwilę w woku. Przed podaniem posypuję danie sezamem.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl