

Pierzga w miodzie
Opis
Pierzga w miodzie - 400 g
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bowiem bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów.
Witamina A pomaga zachować zdrową skórę.
Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych.
Witamina PP- niacyna przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Biotyna pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych.
Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi , można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
Producent:
Gospodarstwo Pasieczne
"SĄDECKI BARTNIK" sp. z o.o.
Stróże 235
33-331 Stróże