

Pieprz CZERWONY 20 gram
Opis
Jego kolor ozdobi każdą potrawę. Posiada specyficzny smak, używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czerwony czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek.
Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie.
Składniki: 100% pieprz czerwony
Zawartość: 20 gram.
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Krem z brokułów z wędzonką i czerwonym pieprzem
Potrzebne:
1 brokuł
1 marchewka
1 pietruszka
1 seler
2 skrzydełka
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz kolorowy
Opcjonalnie:
chilli, wędzonka/bekon/szynka, natka pietruszki
Do zimnej wody ( ok 1,5 l ) wrzucamy skrzydełka, marchew, pietruszkę, seler i przyprawy. Gotujemy aż mięso w kurczaku będzie miękkie. Później wyjmujemy liście laurowe i ziele i dodajemy brokuły. Gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy kurczaka i miksujemy - nie pod przykryciem! Wlewamy do miseczki i na wierzchu układamy podsmażoną wędzonkę i pietruchę, posypujemy świeżo roztartym w moździerzu pieprzem.