Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Pieprz CZARNY ziarnisty 50 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 5,90 zł 5.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 2F58-13137

Opis

Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Jest bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Jest pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie.

Pieprz czarny to cały owoc którego skórka w czasie suszenia sczerniała i pomarszczyła się.

Składniki: pieprz czarny 100%

Zawartość: 50 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Domowa szynka pieczona


Zalewa do szynki zimna kilkudniowa

Szynka wieprzowa ok. 2 kg

Składniki do zalewy:
woda 4 litry
ziarna pieprzu czarnego 6 ziarenek
ziele angielskie całe 10 ziarenek
listki laurowe 4 listki
sól 4 łyżki

Przyprawy do pieczenia:
słodka papryka
majeranek

Sposób przygotowania szynki:
Składniki zalewy: woda, ziarenka pieprzu czarnego , ziarenka ziela angielskiego, listki laurowe oraz sól trzeba zagotować następnie ostudzić.

Mięso myjemy i oczyszczamy następnie kładziemy w dużym garnku i zalewamy zimną zalewą. Całe mięso musi być przykryte zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 dni.

Następnie po zamarynowaniu się mięsa nacieramy papryką czerwoną i majerankiem przed pieczeniem. Tak zamarynowane mięso włożyć ciasno do siateczki (siateczka specjalna do szynek - jak wyżej) i pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 1.5 godziny w temperaturze 200 stopni.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl