

POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY W PUSZCE BIO
Opis
SKŁADNIKI
pomidory pelati*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pomidory pelati. Stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 89 kJ /22 kcal
Tłuszcz - 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,9 g
w tym cukry - 2,7 g
Białko - 1,1 g
Sól - 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 400 g.
Producent:
Alce Nero S.P.A.
Via del Lavoro, 20,
40050 Monterenzio BO,
Włochy
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
PRZEPIS NA SOS POMIDOROWY DO PIZZY
SKŁADNIKI
puszka całych pomidorów w puszcze
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
zioła do smaku (tymianek, bazylia, oregano)
pół łyżeczki miodu (aby pozbyć się kwasoty pomidorów)
PRZYGOTOWANIE: SOS POMIDOROWY DO PIZZY
1. Czosnek obieram i zgniatam.
2. Same pomidory wrzucam na patelnię.
3. Smażę pomidory razem z czosnkiem, około 20 minut, tak do czasu, aż staną się dość miękkie, a część wody odparuje. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, ziołami i miodem
4. Takie pomidory miksuje lub przecieram przez sito aby sos stał się bardziej jednlity i kremowy. Studzę.