Nasze certyfikaty

PESTO GENOVESE (SOS BAZYLIOWY) BIO

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 13,90 zł 13.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: alce nero
Kod produktu: 7322-4690E

Opis

SKŁADNIKI
bazylia*(35,7%), olej słonecznikowy*, woda, oliwa z oliwek extra virgin*(10,6%), orzechy nerkowca*, parmezan*(2,6%)(mleko, sól, podpuszczka), mąka ziemniaczana*, cukier trzcinowy*, ser owczy*(mleko, sól, podpuszczka), sól, orzechy piniowe*, czosnek*, regulator kwasowości - kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1384 kJ/ 335 kcal
Tłuszcz - 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 g
Węglowodany - 7,2 g
w tym cukry - 3,8 g
Białko - 3,2 g
Sól - 1,8 g

ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Włochy
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 130 g.

Producent:
Alce Nero S.P.A.
Via del Lavoro, 20, 
40050 Monterenzio BO, 
Włochy

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Omlet z zielonym groszkiem

Składniki
jajka - 2
zielony groszek - 1/3 szklanki
młoda cebulka - 1
pesto genovese - 1 1/2 łyżki
koperek - 1 1/2 łyżki
jogurt naturalny- 1 mały kubeczek 
sól, pieprz  - szczypta
oliwa z oliwek -
Sposób przygotowania
Groszek gotuję w posolonej wodzie ok. 15 minut.
Drobno siekam cebulkę, szczypiorek, koperek.
Rozgrzewam patelnię, wlewam odrobinę oliwy. Wrzucam cebule oraz większą część ziół, pozostawiając nieco koperku do śmietany oraz szczypiorku do ozdoby dania.
Do śmietany dodaję posiekany koperek, pesto, odrobinę soli i pieprzu. Mieszam i odstawiam. Podsmażam ok 3 minut.
Dodaję ugotowany i odcedzony groszek. Smażę razem z ziołami. Podsmażam z ziołami kolejne 3-4 minuty.
Ubijam jajka i wlewam na patelnię. Smażę aż jajka się zetną a omlet zarumieni. Przekładam na druga stronę i smażę jeszcze chwilę.
Podaję omlet posypany świeżymi ziołami, wcześniej przygotowaną śmietaną.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl