

PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓW BIO
Opis
SKŁADNIKI
suszone pomidory* (75%), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*extra virgin, parmezan (2,7%) (mleko, sól, podpuszczka), ser owczy* (2%) (mleko, sól, podpuszczka), mąka ziemniaczana*, ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy* sól, cebula w proszku*, czosnek*, ocet winny, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1019 kJ /247 kcal
Tłuszcz - 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 8,4 g
w tym cukry - 4,4 g
Białko - 2,9 g
Sól - 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Włochy
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 130 g.
Producent:
Alce Nero S.P.A.
Via del Lavoro, 20,
40050 Monterenzio BO,
Włochy
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Makaron z pesto z suszonych pomidorów
Składniki
150 g makaronu penne
4 łyżki czerwonego pesto
2 łyżki blanszowanych migdałów
100 g parmezanu
kilka listków bazylii
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
szczypta chili
łyżka oliwy
sól
Sposób przygotowania:
Ugotuj i odcedź makaron, dodaj pesto, oliwę, chilli, czosnek i sól.
Nałóż na talerz, posyp serem, migdałami i udekoruj liśćmi bazylii.