

Olej z Nasion Malin
Opis
OLEJ Z NASION I PESTEK MALIN /Rubus Ldaeus (Raspberry) Seed Oil/ Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy będący antyoksydantem. Olej pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dlatego powinien być stosowany do ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.
SPOSÓB UŻYCIA OLEJU Z NASION MALIN stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia. Natłuszczać dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym .Zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łocznej. Stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie. Dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%. Dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrność .Kąpiel ujędrniająco-regenerująca. Przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu. Odświeża skórę po oplaniu.
Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie.
PRZECHOWYWANIE OLEJU MALINOWEGO Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu. POCHODZENIE Państwa Europy
Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.