

Natka pietruszki 20 gram
Opis
Natka pietruszkii - przyprawy bez chemi
Susz młodej naci pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się głównie do zup, rosołów ziemniaków, sosów.
Skład: nać pietruszki: 100%
Zawartość netto: 20 g
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Pasta z awokado, cieciorki i natki pietruszki
Składniki
awokado ½ sztuki (ok. 70 g)
cieciorka/ciecierzyca sucha 3 łyżki (lub niepełna szklanka cieciorki konserwowej)
olej kokosowy 1 łyżka
suszona natka pietruszki posiekana 2 łyżki
curry ½ łyżeczki
imbir ¼ łyżeczki
sól i pieprz do smaku
chleb żytni pełnoziarnisty 2 kromki
Sposób przygotowania
Nasiona cieciorki należy najpierw namoczyć w wodzie, co najmniej 8 godzin, następnie wymienić wodę i gotować przez ok. 60 min. Można też użyć cieciorki z puszki, wystarczy ją odcedzić z zalewy i opłukać.
Ciecierzycę wrzucić do miski, dorzucić obrane awokado i posiekaną natkę pietruszki.
Dodać olej, szczyptę soli, pieprz, curry i imbir.
Składniki rozdrobnić blenderem na gładką pastę.
Można zrobić większą ilość i przechowywać w słoiku, w lodówce, przez 2-3 dni.