

Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
Opis
Nasiona na kiełki rzeżuchy
Masa netto: 80 g
Pochodzenie: Polska
Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
Informacje dodatkowe:
Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci.
Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Ogórkowo-miodowy przysmak z kiełkami
Składniki
- 2 długie ogórki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 czerwona papryczka chilli
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- sól do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki oliwy
- 4 kopiaste łyżki świeżych kiełków rzeżuchy
Sposób przygotowania
Ogórki obieramy i bardzo drobno kroimy. Mieszamy z drobno pokrojonym selerem i papryczką (kroimy ją po usunięciu pestek). Dodajemy miód, mleczko kokosowe, sól, zmiażdżony czosnek, sok z limonki i oliwę. Schładzamy. Porcje sałatki nakładamy do pucharków, z wierzchu dekorując je łyżką świeżych kiełków. Potrawę można podawać z gotowanymi lub smażonymi krewetkami.