

Nasiona na kiełki- brokuł włoski
Opis
Nasiona na kiełki brokuła włoskiego
Masa netto: 20 g
Pochodzenie: Włochy
Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
Informacje dodatkowe:
Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci.
Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Wiosenna sałatka z kiełkami brokuła, buraczkami, awokado, serem feta skropiona olejem z pestek dyni i sosem balsamicznym
Składniki
2 średniej wielkości buraki,
Kiełki brokułu,
½ awokado,
Ser feta – około 150 g,
Sól, świeżo mielony pieprz,
3 łyżki oleju z pestek dyni,
Krem balsamico,
2 łyżki pestek dyni,
Łyżka owoców granatu,
1 łyżka siemienia lnianego,
Wykonanie
Buraki myjemy dokładnie i gotujemy około 1 godz. Ugotowane studzimy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w paski.
Awokado obieramy i kroimy w paski, a fetę w kostkę. Pestki dyni i siemienia lnianego prażymy około 5 minut na suchej patelni do uzyskania złotego koloru.
Kiełki układamy na talerzu, na to dajemy paski buraka, awokado, ser feta, prażone pestki i doprawimy solą, pieprzem Na koniec posypujemy owocami granatu i polewamy olejem i balsamico.