

Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
Opis
Nasiona na kiełki lucerny
Masa netto: 80 g
Pochodzenie: Włochy
Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
Informacje dodatkowe:
Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci.
Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Roladki z łososia z mieszanką kiełków
Składniki
- 50 g twarogu
- 50 g sera roquefort
- 2 łyżki śmietany
- 3 plastry wędzonego łososia
- 40 g mieszanki kiełków (np. lucerny i rzeżuchy)
- 1/2 pęczka szczypioru
Sposób przygotowania
Ucieramy twaróg z serem roquefort i śmietaną na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekany szczypior, odkładając 6 długich i grubych łodyżek. Farszem smarujemy plastry łososia, posypujemy kiełkami, zwijamy w rulony i przekrawamy je na pół. Każdą porcję obwiązujemy łodyżką szczypioru.